Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Földrajz PDF Nyomtatás E-mail

Antaloor térképeAntaloor világa olyan, akár egy kicsiny világegyetem. A messzi északon csillogó gleccserektől a távoli délen izzó vulkánokig élettel teli kontinens ez a klímazónák széles választékával.Tengerparti látképCathalon a királyi főváros. Antaloor szívében, az ország legnagyobb folyója, a Gon partvidékén fekszik. Ez a lenyűgöző vízi út keresztben kanyarog át a földrészen észak-keletről dél-nyugat irányában, ahol nagy deltavidéket képezve ömlik a tengerbe. Cathalon klímája mérsékelt. A vidék enyhén erdős, többnyire mezők terpeszkednek, kicsiny városokkal és a hozzájuk tartozó megmunkált földekkel és állatállományokkal tarkítva. Észak felé haladva a tájképet magasra nyúló hegyek alkotják - Thalmont hegyeinek csipkézett gerince. Tharbakin és Yamalin község található ezen a területen. Tharbakin a hegyvonulat déli lábánál húzódik meg, és ez az északi területek kereskedelmi központja. Ami Yamalint illeti, a törpék utolsó védelmi vonalát - többé-kevésbé eltűnt már a modernkori térképekről.

Tharbakini látképA természet féktelenné válik e két városkát körülvevő vidéken. A hegyvonulatok csúcsai tűként döfnek az ég felé, míg alattuk kicsiny, magányos tavacskák miriádjai sötét titkokat rejtenek mélyükben, és keskeny ösvények Gleccserek földjetekeregnek, kanyarognak át a völgyeken, és szurdokok, melyek a félelmetes hegycsúcsok elől mintha szökni kívánnának. Vannak itt kisebb települések is, ahol a lakosság makacsul ragaszkodik a köves talaj által nyújtott silány élethez. Messze észak-keleten hatalmas gleccserek uralják a vad és gyönyörű tájat. Az irdatlan jégnyúlványok csontig hatoló jeges lehellete lebeg felette. Beláthatatlan hómezők kapcsolódnak egymásba.

Cathaloni látképA Gon folyótól délre az időjárási viszonyok az északi klímák szöges ellentétei. A Cathalonnál lévő híd jelzi Dél-Antaloor határát. Itt a buja növényzet Ashosi látképés a meleg klíma kiváló életkörülményt biztosít a különböző állatfajoknak. A dél-nyugaton fekvő Ashos nagy kikötője környezetében hemzsegnek a kisebb-nagyobb lények. Ez a város, mely a Gon deltájára épült, egyike a legfontosabb kereskedelmi központoknak Antaloorban. Bambuszerdő nyúlik mélyen a déli területekre, minden oldalról körülvéve Ashost.

Drak'ar látképMessze délen mindenütt tüzek lobognak. A Gor Gammar romos városát körülölelő vulkánok ontják magukból lávafolyamaikat kénes, izzó pusztasággá rondítva a földet, melyen élet alig képes megmaradni - de Antaloor keleti régiói sem nyújtanak különb látványt az arra járók szemének. Gor Gammartól északra, de földrajzilag még mindig az ország déli részén Drak'ar meddő sivataga gyakorol korlátlan uralmat magas, vándorló dűnéivel, fojtogató homokviharaival és letűnt civilizációk rejtélyes romjaival. A sivatagtól északra terül el Oswaroth romlott földje. Az Istenek Háborúja óta ezt a területet mérgező köd szennyezi - csak a halál teremtményei maradhatnak meg itt. S e tiltott pusztaság közepén állnak Oswaroth szilárd, fenyegető falai. Ezt a vidéket a modern népek már nem jelölik térképeiken - csupán egy fehér folt jelzi a helyet.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information