Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Alkímia PDF Nyomtatás E-mail

A játék szerves részét képezi az alkímia és a "főzőcskézéshez" szükséges alapanyagok gyűjtögetése. Legyen szó a virágszedésről, vagy a szelídebb-vadabb állatok leölése után a különböző trófeák és szervek begyűjtéséről, jó szórakozásnak nézhetünk elébe, főleg ha hamar elsajátítjuk és maximumra fejlesztjük az Alkímia képességet. Ennek segítségével igen gyorsan fejleszthetjük karakterünk tulajdonságait és képességeit az állandó hatású italokkal/alapanyagokkal, szert tehetünk hasznos és kevésbé hasznos ideiglenes hatású löttyökre és összetevőkre. A Two Worlds világában egyértelműen megéri időt fordítani erre a tevékenységre.

A felszerelés és az alkimista üst
Az elkészült főzet és a recept mentése

A folyamat: maga a "főzőcskézés" roppant egyszerű. Ha megnyitjuk a felszerelésünket (alapértelmezett bilentyű: I), akkor a bal oldalon láthatjuk a Hősünk felszerelet tárgyait (1.a), tulajdonságait (1.b), sebzési és védelmi pontjait (1.c). Középen jelenik meg maga a "hátizsák", vagyis annak tartalma (2). Jobb oldalon pedig láthatunk egy üstöt (4), amely akkor lesz aktív (vagyis kezd fortyogni), ha elsajátítottuk az Alkímia képzettséget. Ha valamely főzetet akarunk készíteni, a hátizsákunkból válogassuk össze a kívánt összetevőket. Az üst felett 5 kis vonalkát láthatunk (3), ez azt jelenti, hogy mindössze 5 féle összetevőt használhatunk egy főzet elkészítéséhez. Ezen kívül még egy korlátozás van: összesen 10 alapanyagot használhatunk. Ennyiből kell gazdálkodnunk. Gondosan válogassuk meg, milyen hozzávalókat teszünk egybe, mert annak nincs sok értlme, ha nagyon "elaprózzuk" egy főzet hatását. Miután összeállítottuk a készítendő alapanyagokat, kattintsunk az üstre, s a főzet elkészül.
Megjegyzés: ha egy alapanyagból egyszerre nagyobb köteget ( alkímiánál max. 10 db-ot) akarunk felhasználni, akkor nyomjuk le a Ctrl billentyűt, s úgy húzzuk az egérrel az üsthöz. A Ctrl+bal egérgombbal való áthúzás a kereskedőknél is működik (pl. italok, növények eladásakor)!

A mentés: ha olyan receptet sikerült összeállítanunk, amit a későbbiekben is fel akarunk használni, azt el is menthetjük magunknak. Az üst alatt látható lesz az elkészült főzet képe (5), mellette pedig az MI által felkníált megnevezés (6). Amennyiben el akarjuk menteni a receptet, célszerű átírni ezt a nevet, majd az ablak alján látható ikonra (7) kattintva a recept mentésre kerül. Ha mégsem akarunk ilyen elegyet készíteni a jövőben, akkor a recept elvetése ikonra (8) kattintva túlléphetünk ezen. A főzet eredménye megmarad.

A recept reprodukálása: minden elmentett recept az üst alatti területen (9) felsorolásra kerül. Ha egy recepthez valamely összetevő hiányzik, az csak halványan látható, de amint minden hozzávaló a rendelkezésre áll, a recept megnevezése normál betűkkel jelenik meg. Ha újra elő akarjuk állítani egy adott recept eredményét, akkor kattintsunk rá a recept címére, s megfigyelhetjük, hogy az üst körüli vonalakon megjelennek a hozzávalók megfelelő mennyiségben. Ezután ismét kattintsunk az üstre és máris készen van a főzet. Ha egy meglévő receptet szerkeszteni szeretnénk, akkor kattintsunk a recept szerkesztése ikonra (10) és a hozzávalók vagyok azok számának módosításával elvégezhetjük a változtatást. Ezután kattintsunk ismét a mentés ikonra. Ha pedig egy meglévő receptre mégsincs szükségünk a továbbiakban, akkor a recept szerkesztése közben kitörölhetjük azt a megfelelő ikonra kattintva.

Megjegyzés: az imént főzetről és elegyről beszéltem, de mint azt már feljebb említettem, létrehozhatunk akár fegyver erősítő köveket, vagy csapdákat, bombákat is, ha például sok ásványt használunk fel egy "főzethez".

Íme néhány tipp, melyeket ajánlatos figyelembe venni.

Alkímia főzet készítésekor NE használj ideiglenes összetevőket maradandó hatású alapanyagokkal, mert így a létrejött elegy elveszíti maradandó jellegét!

Néhány ásvány felhasználásával csapdákat, vagy fegyver erősítő követ is hozhatsz létre. Ezért ha italt akarsz készíteni vmely ásvány felhasználásával, ügyelj rá, hogy mindig legyen benne elegendő folyadék (pl. gyógyital).

Ha pénzszűkében vagy, de az ideiglenes hatású összetevőket nem szoktad felhasználni, készíts belőlük italt. Pl. főzz össze 10 db gombát és a kapott erős hatású, de nagyon rövid hatóidejű főzetet add el pl. a Testvériség kereskedőjének. A kereskedőknél nem az számít, hogy milyen rövid ideig hat, hanem hogy milyen hatásfokkal. Ezért ha egy fajta növényből beleteszed az üstbe a maximális darabot (azaz 10-et), akkor maximumra fejlesztett alkímiai képzettség mellett igen drága italokat is készíthetsz - melyek felhasználásra nem érdemesek.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information