Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Tulajdonságok PDF Nyomtatás E-mail

A tulajdonságpontokat a következő tulajdonságok közt oszthatjuk szét:

Életerő

A hős életpontjait növelhetjük vele. Ettől függ, hogy mennyi ideig képes a különböző mértékű és típusú ütéseket elviselni. Az életerő növelhető elsősorban a tulajdonságpontokkal, illetve gyűrűkkel és egyéb felszereléssel, de ideiglenesen vagy maradandóan (!) felturbózhatjuk főzetekkel, vagy begyűjtött növényekkel, állati szervekkel is. A harcok során elvesztett életpontokat is többféleképpen nyerhetjük vissza: a legegyszerűbb és leggyakrabban használt a különböző mértékben regeneráló gyógyitalok, és gyógyító/regeneráló varázskártyák, egyéb főzetek és más életpont elszívására/átalakítására szolgáló varázskártyák. Életerőnket visszanyerhetjük az úgy nevezett Szentélyeknél (úton-útfélen találhatók) is. Ha legyőznek minket, akkor a legközelebbi Maliel szentélynél kelünk életre és töltődünk fel életerővel.
Ügyesség

Ez felelős a gyorsaságért, a mozgékonyságért és a kézügyességért. Az ügyességet első sorban a szintlépéskor kapott tulajdonságpontokkal növelhetjük, de erre is rásegíthetünk felölthető tárgyakkal, ideiglenesen vagy maradandóan (!) főzetekkel, növényekkel, állati szervekkel. Érdemes erre a tulajdonságra is hangsúlyt fektetni, hiszen ha a lopakodás és tolvajlás képességeket is szeretnénk jelentőségteljesen kifejleszteni, akkor nagy szükség lesz az ügyességünkre. Aztán fontos szerepe van még az íjászatban is, illetve a különböző harci cselekben.
Erő

A puszta fizikai erő. Egy varázslónál talán annyira nem jelentős, de általában ez határozza meg, mekkora erővel sújthatunk ellenfelünkre a közelharcban. De ettől függ az is, hogy milyen gyorsan tudjuk kihúzni íjunkat, vagy a kritikus ütés mennyire lesz kritikus. Sok fegyvernél, páncélnál viselési előfeltétel bizonyos erőnléti szint. Az erőnlétet a tulajdonságpontokon kívül az eddig említett egyéb eszközökkel is fokozhatjuk, illetve nyerhetjük vissza.
Akaraterő

Ez valójában a manához kötődik. Akaraterőnktől függ, hogy mennyi és milyen minőségű, fejlettségű és erősségű varázslatot vagyunk képesek használni. A szellemi erőnlétünket a tulajdonságpontokon kívül a már említett módszerekkel növelhetjük, állíthatjuk vissza. A varázsló karaktereknek kötelező ezt a tulajdonságot a leginkább erősíteni, hiszen számukra ez jelenti a harcok fő eszközét. A játékban sokszor és sok helyen elmegyünk az úgy nevezett Mágikus források mellett. Ezek a kegyhelyek visszaállítják manapontjainkat a maximumra. Ha varázslatot használtunk és nem regenerálódik magától a varázserőnk, és amennyiben egy ilyen Mágikus forrás közelében vagyunk, érdemes ide ellátogatni, így nem fogyasztunk az értékes regeneráló italból szükségtelenül.

Tipp: használjuk ki a Maliel szentélyeket és a Mágikus forrásokat. Ügyes kombinációban egy Mágikus forrásnál gyakorlatilag manaveszteség nélkül gyógyíthatjuk meg magunkat varázskártya segítéségével. Aztán ha nehezen bevehető helyre keveredünk, amelynek közelében található egy Szentély, elcsalhatjuk csoportosan az ellenfeleket a Szentélyhez. Ők akkor üthetnek, ahogy akarnak, az életerőnk folyamatosan magától gyors ütemben regenerálódik, így nálunk erősebb ellenfelekkel is elbánhatunk. :-)

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information