Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Társaság Mágus céh PDF Nyomtatás E-mail

Bayan


A megzavarodott kedvenc - Aberrant Pet

Küldetés felvehető: Mágus céh hirdetőtáblájáról (Könyvtáros)

A Mágus céhházban a kissé hibbant könyvtáros mellett találunk egy hirdetőtáblát, ahová az iktatás után kikerülnek a mágusokhoz beérkező különböző kérések. Bajba jutott emberek, vagy mágusok felkérései, akinek tanonc híján külső segítségre van szükségük. Az első szívhez szóló levélben egy 11 éves kislány megkér minket, hogy keressük meg eltűnt házi kedvencüket, Bolyhoskát (Harry Potter után szabadon), és édesapját, aki a kutyus megkeresésére indul. Most teljesen egyedül van, megijedt, de elmegy a nagyszüleihez, úgyhogy ő hamarosan biztonságban lesz. Az első dolgunk ebben a történetben az, hogy felderítsük a terepet, ahonnan az egész ügy kiindult. Menjünk el a Bayantól délre, Alima házától nyugatra lévő különálló házikóhoz. Itt a ház előtt találunk egy kutyaházat. Innen a nyomok a közeli barlanghoz vezetnek - azaz menjünk tovább nyugatnak, majd a sziklafal mentén forduljunk jobbra. A barlang bejárata előtt találunk egy halott férfit. Kutassuk át - ő az apuka. Szomorú. Most menjünk be a barlangba. Mindjárt a bejáratnál egy kupac félig felfalt hangyatetemet találunk. Haladjunk tovább. Amikor a barlang egy csarnokká szélesedik, a jobb sarokban megjelenik Bolyhoska - immár homokféreggé átváltozva. Sajnos már nem segíthetünk rajta, valamitől átváltozott és megvadult. Öljük meg. Csekély jutalmunkat ezután a Mágus céhház hirdetőtáblája melletti ládában találjuk.


Pálmaliget - Palm Grove

Küldetés felvehető: Mágus céh hirdetőtáblájáról (Könyvtáros)

Nyugat-ErimosEbben a szerződésben Ata, egy fél-alkimista kontár-csaló kér meg minket egy kényes feladat elvégzésére. Mivel ő képtelen rendes hatással járó bármilyen főzet előállítására, kitalálta, hogy kristálytiszta elegyet fog árusítani olcsóbban. Az emberek veszik mint a cukrot, mert meggyőződésük, hogy valóban meggyógyítja a bajaikat - mert így reagál az emberi természet a placebo készítményekre, ha nem mondják meg, mi az. Szóval a pincéje tele van ezzel az eleggyel és nemrég egy áradás elöntötte az egész alagsort. A tengervíz reakcióba lépett ezzel az eleggyel és halszerű teremtményekkel telt meg a háza. Most már haza sem mer addig menni, míg valaki meg nem tisztítja a lakot a szörnyektől. A Pálmaligetet Bayantól északra találjuk a sziklafal tövében. A házba az ajtón át nem juthatunk be, hanem menjünk el egy hátsó építményhez, ahol megtaláljuk a pince lejáratot. Innen hatoljunk be. Itt azonnal ránk támadnak a szkapulárik, mivel hogy ők azok a halszerű lények. Járjuk be az egész alagsort és irtsuk ki mindet. Ha végeztünk, térjünk vissza a könyvtáros melletti hirdetőtáblához, és rámoljuk ki a ládánkat.


Kelet-Erimos


Váratlan veszély - Unexpected Danger

Küldetés felvehető: Mágus céh hirdetőtáblájáról (Könyvtáros)

Jéghideg odúAsala segélykérését olvasva körvonalazódik előttünk következő feladatunk. Mi leszünk a felmentő sereg. El kell mennünk egy barlanghoz Bayantól délre, a leszakadt hídhoz. A helyzet az, hogy Asalat meg az unokáit üldözőbe vette egy csapat vérszomjas, megvadult orrszarvú, és bemenekültek előlük egy barlangba. Odafelé menet valóban láthatunk néhány orrszarvút, de nem tűnnek különösebben vadnak - a szokásos morcogásukon kívül. A leszakadt híd alatt hasadék végében lesz a Jéghideg odú, ahol a mentőakciónk folytatódik. Lépjünk be. Néhány lépés után benyitunk egy ajtón. Na, ekkor lepődünk meg igazán. Nagyi és unokák sehol - vannak viszont mágus vadászok szép számmal. És mind az életünkre törnek. Kaszaboljuk le őket. Úgy néznek ki, mint a gromok, de jóval szívósabbak és erősebbek náluk. Miután mind elpihennek, kiderül, hogy az ajtón nem juthatunk ki, mert még mindig zárva van. Kutassunk át mindent és mindenkit. A barlangban lesz egy láda, ahol megtaláljuk a kulcsot és - nocsak! - Sordahon parancsát. Sordahon egy csellel akarta kivégezni a Mágus céh feloszlatása után még "praktizáló" mágusokat, erre találta ki ezt a "nagymama és unokái bajba kerültek" - históriát, mert tudta, erre harapni fognak. És tényleg. A barlang tele van mágusok holttesteivel. Természetesen ezért a küldetésért jutalmat nem kapunk.


Fegyverzet - Weaponry

Küldetés felvehető: Mágus céh hirdetőtáblájáról (Könyvtáros)

Rakin kérése így hangzik: nemrégiben legyőzött néhány acél gólemet, s beolvasztatta őket egy kováccsal, hogy egy igazán erős kardot kovácsoljon neki belőle. Már igazán ideje lenne, hogy visszakapja a fegyverét, de jó ideje nem hallott hírt a kovácsról. Lehet, hogy valami baj érte. Nekünk kell megkeresnünk a kovácsműhelyt és megnéznünk, mi történt a kováccsal. Bayantól délre találjuk meg a fegyverraktárt, még saját teleportja is van. Ha már jártunk erre korábban, ezzel lehet idejutni a leggyorsabban. Lépjünk be a házba. Rögtön meglátjuk a kovácsot, aki a padlón hever holtan. Testét valami iszonyatosan összekaszabolta. Ha felderítjük a házat, az egyik helyiségben egy lebegő kard támad ránk. Fura érzés, de le kell győznünk a kardot. Ha megtettük, visszamehetünk a Mágus céhhez és magunkhoz vehetjük a hirdetőtábla melletti ládában számunkra elhelyezett jutalmat.


Strucctollak - Ostrich Feathers

Küldetés felvehető: hatmandori hirdetőtábláról (Bad Yi)

Ez egyetlen mágus-küldetés, amit a hatmandori hirdetőtábláról levehetünk még az első körben. A történet kissé mulatságos: egy apa egyedül él lányával egy lótenyésztő farmon, az illető lóidomár. A minap azonban egy falka strucc megtámadta a farmot és őket, így lemenekültek a pincébe. Mindennek a tetejébe a lánya allergiás a strucctollra, úgyhogy retteg tőle, nehogy szegény gyerek rohamot kapjon. Ezért a segítség sürgős lenne. Mi sem egyszerűbb ennél. Nagyjából félúton Bayantól Jurban felé a bal oldalon meglátunk egy elhagyatottnak tűnő tanyát, ahol sok strucc rohangászik fel-alá. Ez a lóidomár tanyája. Ha már jártunk erre és a szikla mögött felfedeztük a teleportot, akkor a legegyszerűbb módja az ideutazásnak, ha azt használjuk. Szóval semmi más dolgunk nincs, minthogy felaprítjuk a nagy madarakat. A pincébe nem lehet lemenni, de a házat kirámolhatjuk. ;-) Jutalmunkat megtaláljuk a hatmandori hirdetőtábla melletti ládában.


Új-Ashos


Kirúgott mágus - Expelled Mage

Küldetést adja: Tai Lin, az Órásmester

Amikor Új-Ashosba érünk, és megközelítjük a Veneficus egyetem kapuját, egy ideges fiatalember megszólít minket. Elmeséli, hogy kirúgták az egyetemről, mert nem felelt meg a magas követelményeknek. De nem mer hazamenni, mert édesanyja nagyon csalódott lenne. Viszont aggódik az asszonyért, s minket kér meg, hogy nézzük meg, jól van-e. Aggodalma azért nőtt meg, mert nem hallott felőle mostanában, de azt is tudja ugyanakkor, hogy nagy rovarokat tenyésztett a diákok elijesztésére, akik mindig letépkedték a kertben termesztett gyógynövényeket. Menjünk el a mutatott házhoz, ami Új-Ashostól dél-nyugatra található (ld. Új-Ashos környéke térkép kissé lejjebb). A kertkapu előtt egy Shui Bian nevű egyén fogad minket. Pofátlan módon felajánl nekünk egy fogadást: ha bemegyünk a kertbe és adott idő alatt végzünk az ott lévő szörnyekkel, kapunk tőle 2.000 aurát. Ezért mindössze 10 aurát kell adnunk neki. Adjuk oda, másként úgyse jutunk be. Abban a pillanatban, amikor belépünk a kertbe, az óra elindul. 40 másodperc áll rendelkezésünkre, hogy levágjuk az összes ostoros tetűt, amik akkor jelennek meg körülöttünk. Ha sikerrel járunk, miénk a 2.000 aura. Ha nem, legfeljebb nem kapjuk meg az összeget. Miután a por elül, meglátjuk a sok holttestet körös-körül, s megjelenik Shui Bian. Odaadja a pénzt. Rámutatunk a tényre, hogy ő egy csaló hullarabló, mivel a halottaktól elvett pénzt ajánlja fel a fogadáskor. Ő megijed, kinyitja nekünk a ház ajtaját, csak hagyjuk életben. Miután elvégezte a dolgát, elszalad. A kertet érdemes körbejárni, mert a tetemektől pénzhez és más apróságokhoz juthatunk hozzá. Ezután lépjünk be a házba. Menjünk át a pincén. Közben újra meg újra ostoros tetvek tűnnek fel. Végül a pince másik kijáratán át beléphetünk a ház másik felébe, ahol újabb rovarok fogadnak - és Tai Lin édesanyjának holtteste. Már jó ideje halott. (Érdemes kimenni a hátsó kertbe és azt is felfedezni. Lesz még néhány ostoros tetű, meg egy láda.) Térjünk vissza Tai Linhez a rossz hírrel. Ezúttal a saját házában találjuk meg, Új-Ashos nyugati kijáratától néhány lépésre délre.


Megszállottság - Obsession

Küldetést adja: Tai Lin, az Órásmester

Amikor Tai Lin megtudja, mi történt az édesanyjával, behív minket a házába, ahol előad egy furcsa történetet. Az édesapja órásmester volt és számos homokórát készített. Valószínűleg innen származik az ő különleges képessége. Néha megálmodja egy-egy ember halálát, s akkor reggel ébredéskor egy homokóra szokott állni az ágya mellett. Az édesanyja halálát is így érezte meg. Tovább vezet minket a hálószobájába. Az ágya mellett most egy hatalmas homokóra áll. Elmeséli, hogy álmában ezúttal Kaineth professzort látta meghalni - és ez a homokóra állt ott, mikor felébredt. Sürgősen értesíteni és figyelmeztetni kell a professzort. Mivel azonban Kainet professzort ritkán látja az egyetemen kívül - az egyetem területére ő meg ugye nem mehet be -, vigyük el mi neki a levelet. Egy elveszett varázstekercsre rótta fel üzenetét, ezt kellene visszaadnunk Hainak, a professzor tanársegédjének. Menjünk a piactérre, ahol két árusbódé között megtaláljuk az asszonyt. Éppen a Gazdasági igazgatóval beszél az elveszett varázstekercs fontosságáról. Kissé ideges, mikor megszólítjuk, de nagyon megörül, mikor odaadjuk neki az elveszett kincset. Ezután térjünk vissza Tai Lin házába és mondjuk meg neki, hogy sikerült átadnunk a dokumentumot.


Halálos óra - Death Clock

Küldetést adja: Tai Lin, az Órásmester

Beszélgetés közben Tai Lin közli velünk a rossz hírt. Az éjjel a mi halálunkat álmodta meg. Mikor megkérdezzük, mennyi időnk van még, közli, hogy másodpercek, aztán lerohan a pincébe. Hisszük is, nem is a dolgot, mindenesetre Tai Lin után eredünk. 10 másodpercünk lenne arra, hogy utolérjük a kirúgott mágust, de utunkat folyamatosan csontvázak állják el. Természetesen képtelenség 10 másodperc alatt beérni a fickót. Az idő lejár, de nekünk semmi bajunk sincs. Zúzzuk össze még a maradék csontikat, aztán menjünk Tai Linhoz. Az utolsó párbeszédben kiderül, hogy Tai Lin csak egy csaló, s valójában valamivel - bármivel - ki akart tűnni a többi ember közül. Elismerésre vágyott, s ehhez ezt a borzalmas dolgot agyalta ki. Hogy hitelessé tegye a mesét, megölte néhány diáktársát és még saját édesanyját is! A Kainethnek küldött üzenettel tulajdonképpen az volt a célja, hogy visszavetesse magát az egyetemre, ha mégis sikerülne megmentenie a professzor életét. Hát ennek az őrületnek itt és most vége! Küzdjünk meg Tai Linnal, aki a mágus botot képtelen varázslásra használni, így jobbára csak üt vele. Ezért nem valami nehéz ellenfél.


Új-Ashos környéke


Tudományos pályafutás - Science Career

Küldetést adja: Senoir

Földalatti átjáróAmikor a Veneficus egyetem termeit fedezzük fel, a keleti szárnyban a Könyvtárban (ajtóval szemben balra) ráakadunk egy különös figurára. Amint a közelébe érünk, ő megszólít, s közli, hogy a neve Senoir, biztos ismerjük nagybátyját, Renoirt. És még mesél sok-sok mindent az egyetemről, meg az unalmas előadásokról és arról, hogy alapítani akarnak egy Mágikus Teremtmények Rajongói klubot. Ekkor végre kiböki, tulajdonképpen mit is szeretne tőlünk kérni. Hallott arról a kis szigetről, ami Új-Ashostól nyugatra helyezkedik el, teljesen el van zárva a külvilágtól és az a szóbeszéd járja, hogy rendkívül ritka lények lakják. Senoir azt akarja, menjünk el oda és tanulmányozzuk ezeket a különleges mágikus lényeket. Mi felvetjük a kérdést: mi van ha ezek a szörnyek megtámadnak minket. Öljük meg őket természetesen. De készítsünk róluk tanulmányt. Vegyünk egy nagy levegőt és induljunk. Hagyjuk el Új-Ashost a nyugati kapun át, majd térjünk le mindjárt az útról jobbra előre haladva tovább. A sziklafalban megtaláljuk az ajtót, ami a Földalatti átjáróba juttat minket. Vágjunk át a rövid alagúton, s a szigetre kiérve álljunk neki a mészárlásnak. Ezen az elzárt területen vérlények élnek. Olyan, mintha farkasba oltott békák ugrálnának körbe-körbe. Persze ellenfélnek elég kemény, mert nagyot harap és állandóan mozgásban van. Megtámad minket, aztán elugrál, megint ránk jön, megint el. Szóval elég idegesítő velük harcolni, ráadásul elég szívósak is. Egy szó mint száz: irtsuk ki őket a szigeten, aztán a teleporton át térjünk vissza Új-Ashosba Senoirhoz. Lent az előcsarnokban két tudós beszélgetéséből megtudhatjuk, mennyire unalmas volt az előző előadás, aztán megjelenik Senoir és sietve elvezet minket az előadó terembe. Itt fel kell mennünk a pulpitusra, hogy megtartsuk beszédünket. Ezután Senoir szárnyalva elmeséli nekünk, hogy mindenkit lenyűgözött az előadásunk és odavannak értünk.


Tudományos ösztöndíj - Science Grant

Küldetést adja: Apis professzor

A Veneficus egyetemen tartott lebilincselő előadásunk után kifelé menet megszólít minket Apis professzor és megkér minket, hogy találkozzunk vele a tanári irodájában. Menjünk most az irodájába, ahol mérsékelt lelkesedéssel fogad minket. Elmondja, hogy van egy tudományos ösztöndíj kilátásban, ami 2.000 aurát jelent, de csak akkor kaphatjuk meg, ha elvégzünk neki egy feladatot. Apis professzor méhekkel kísérletezik, hogy minél több mézet állítsanak elő, s ennek érdekében feromonok segítségével mágikusan megváltoztatja a méheket. Azonban ez a szag felhergelte a közelben tanyázó vadméheket és megtámadták a méhészetet. A mi dolgunk az lenne, hogy megtisztítsuk a helyet a vadméhektől és közben készítsünk jegyzeteket a méhekről és a viselkedésükről. A méhészetet Új-Ashostól északra találjuk meg, nem túl messze a nyugati kijárattól. Nyissuk ki a kaput, lépjünk be. A vadméhek azonnal ránk támadnak. Kaszaboljuk le mindet. Ha minddel végeztünk, térjünk vissza Apis professzorhoz és számoljunk be arról, amit tapasztaltunk. Messzemenően elégedetlen, s ezért mindössze 500 aurát ajánl fel a fáradozásunkért. Persze eredetileg sem állt szándékában kifizetni nekünk a 2.000 aurát, csak csalinak használta a pénzt, hogy elvégezzük helyette a kényes feladatot.


Telepatikus adóvevő - Telepathic Sender

Küldetést adja: Mar Conie

Amikor a Veneficus egyetem keleti szárnyában járunk, szemtanúi lehetünk, amikor Dr. Lor Fuy bezár egy szobába egy diákot. Várjuk meg, míg elmegy, törjük fel a zárat. A srác megkönnyebbülten hálálkodni kezd. Mikor rákérdezünk, miért ez a szigorú bánásmód, kiböki, hogy nagyon szeret kísérletezgetni. Legutóbb például egy kifejlesztett egy telepatikus adóvevőt, amivel az ember képes gondolatban kommunikálni a többi, adóvevőt viselő emberrel. Természetesen a diákok vették, mint a cukrot... Ezeket az adóvevőket kis fülbevalókba rakta bele, hogy ne legyen feltűnő. Azonban az utóbb néhány napban a diákoknál erős depresszióra való hajlam alakult ki, s egyesek már véget is vetettek az életüknek. Rájött tehát, hogy ez a holmi igen veszélyes és figyelmeztetni akarta a diákokat, de akkor bezárták ide. Az adóvevőt egy rendkívül ritka teremtmény mirigyeiből állítja elő, amely lényt a házában tartja bezárva. Ez a gondolatátvitel csak addig működik, míg a lény maga életben van. A bibi ott van, hogy a teremtmény beleszól a dolgokba és gonosz módon negatív gondolatokat plántál az emberekbe. Sajnos meg kell ölnünk a lényt ahhoz, hogy a diákok biztonságban legyenek. Nosza, induljunk is. Ahogy az egyetem kertjén átvágunk, egy fiatal pár beszélgetését is végighallgatjuk. Mindjárt intézzük el az ügyüket "A gonosz hatása alatt" küldetés égisze alatt, majd kocogjunk tovább, hagyjuk el Új-Ashost a nyugati kapun át, majd forduljunk északnak. Amikor az út elkanyarodik keletnek, mi menjünk tovább balra. Mindjárt az első kis leágazásnál menjünk el innen is balra, fel az Elhagyatott házhoz. Lépjünk be, vágjunk át a pincén, ami hemzseg a csontvázaktól. Ily módon kijutunk a hátsó teraszra, ahol a jeleket sugárzó lény azonnal ránk támad. Öljük meg az Óriás páncélos rákot, majd térjünk vissza Mar Conie-hoz, aki immár az egyetem kertjében fog fel-alá mászkálni. Jutalmul megkapjuk tőle a fülbevalóját, ami most már ártalmatlan, mégis jótékony hatású.


A gonosz hatása alatt - Evil Influence

Küldetést adja: Zas Tar

Miután felvettük a "Telepatikus adóvevő" küldetést, az egyetemről kifelé menet fültanú leszünk egy fiatal pár beszélgetésének. A fiú vigasztalni próbálja a leányzót, de az hajthatatlanul rosszkedvű. Álljunk szóba a sráccal, s ő elmondja, hogy barátnője nagyon rosszkedvű. Kérdezzük meg, adott-e mostanában a lánynak valami kis csecsebecsét. Hát persze. Ezután szólítsuk meg a lányt. Vegyük rá Ion Rant, hogy szedje ki a füléből a fülbevalót, hátha jobban lesz tőle. És igen, tényleg jobban lesz tőle. Hálás Ion Ran és hálás Zas Tar is, mi pedig örülhetünk, mert megmentettünk egy ifjú életet a korai haláltól.


Mocsár


A testvér ládái - Brother's Chest

Küldetés felvehető: új-ashosi hirdetőtábláról (Des Mon)

A szerződés szerint segítenünk kell egy férfinek, aki a fivérével játszott régi játékot akarja folytatni. Volt egy szokásuk, hogy az egyikük mindig elrejtett valamit valahol egy ládában, s a másiknak meg kellett találnia és neki is el kellett rejtenie valamit valahol. Nos, ez a játszadozás csaknem abbamaradt a Mocsár keletkezésekor. Azonban most az illető szeretné visszakapni kedvenc vázáját, melyet legutóbb fivére rejtett el. Azt már kiderítette, hogy a láda egy Különös udvarház nevű helyen van, de ő maga nem mer odamenni, mert nem akar a Mocsárba bemenni. Erre vagyunk mi, ugyebár. A Tisztogatók táborán átvágva induljunk el a Mocsárba vezető úton. Menjünk a széles úton végig, ez előbb délnek tart, majd elkanyarodik kelet felé, s végül elvezet ahhoz a bizonyos udvarházhoz. Az épület előtt egy vízköpő támad ránk. Menjünk be az udvarra, ami tele van ládákkal. Ha nem akarunk találgatni, akkor a bal oldal a kaputól számított első láda lesz az, ami a vázát rejti. Mindegyik láda "meglepetést" rejt magában: amikor kinyitjuk őket, először is méreg- vagy tűzsebzés ér minket, s ha ez még nem lenne elég, a hátunk mögött megjelenik valamilyen szörny. Azonban megéri a ládákat mind kinyitni, mert elég jó holmikat találhatunk bennük. Tehát ha megvan a váza, menjünk vissza a Mocsarat övező sziklafal túloldalára, és északnak haladva a sziklafal mentén megtaláljuk azt a helyet egy eldugott sarokban, ahová a kérés szerint a vázát nekünk magunknak is el kell rejtenünk egy kő alá. Ha ezzel is megvagyunk, mehetünk az új-ashosi hirdetőtábla melletti ládához a jutalmunkért.


Csontpálca - Bone Wand

Küldetés felvehető: új-ashosi hirdetőtábláról (Des Mon)

A szerződés szerint a Társaság egyik mágusa felfedezte, hogy a Mocsárban egy bizonyos lény gerincéből kiváló varázsbotot lehet előállítani. De mivel túl sok szörny van azon a tájékon és ő nem szívesen bocsátkozik ilyen véres harcokba, ezért felkér egy vállalkozó szellemű zsoldost, hogy tisztítsa meg a terepet, hogy neki már ne legyen más dolga, mint hogy odamegy és begyűjti a gerinceket. Induljunk el a Tisztogatók táborától a Mocsárba vezető úton, s amikor az leágazik észak felé, kanyarodjunk el arra. Itt jó sokáig kell az úton maradni. Közben számos küldetés adódhat - feltéve, hogy még nem jártunk erre korábban. Amikor elérjük a térképen megjelölt pontot, térjünk le az útról balra. Ezek a teremtmények tulajdonképpen üszkös sáskák, de mivel nekünk az egész környéket ki kell takarítanunk, így nem elég ezeket levagdosni, beljebb is kell hatolnunk a meredélyben. Itt aztán lesznek még rovargyíkok és rettentő kolosszusok is. Ha a terep tiszta, visszamehetünk a jutalmunkért az új-ashosi hirdetőtábla melletti ládához.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information