A Karakterlap PDF Nyomtatás E-mail

A Karakterlap

Az itt látható karakterlapon szemügyre vehetjük a különböző karakterfejlesztési lehetőségeket, mind a tulajdonságok, mind pedig a képességek szempontjából. Karakterünk fejlesztéséhez először is szükségünk van tulajdonság- és képességpontokra. 4-4 pontot kapunk mindkét típusból mindenegyes szintlépés után, illetve különböző statisztikai határ átlépése után (pl. 100 szörny leölése után, vagy 100 sikeres zárnyitás után) kaphatunk további képességpontokat. (Statisztikánk megtekinthető a "Hírnév" szekcióban, melyet a Felszerelésünkben is megtalálhatunk. Célszerű egy gyorsgombra kitenni a későbbi gyorsabb elérés érdekében.)

Miután szert tettünk néhány tulajdonság- és képességpontra, nyissuk meg felszerelésünket az "F5" (alapértelmezett) billentyű segítségével. Az 1-4 számmal jelölt négy tulajdonság (1 - Életerő, 2 - Ügyesség, 3 - Erő, 4 - Akaraterő) részletes leírását ld. a Tulajdonságok címszó alatt. Az ikonok fölött sorban megtekinthetjük karakterünk aktuális szintjét, összegyűjtött tapasztalatát - mellette feltüntetve a következő szint eléréséhez szükséges tapasztalatot -, a HP-ját (vagyis az életerejének számszerűsített értékét), és a manáját (vagyis akaraterejének számszerűsített értékét).

Ez alatt láthatók a különböző képességcsoportok (5 - Közelharc, 6 - Íjászat, 7 - Mágia, 8 - Orvgyilkos képességek, 9 - Kézműves képességek, 10 - általános képességek), melyre rákattintva a középső részen (11) megtekinthetjük az adott csoportba tartozó képzettségeket. A játékban minden képességet vagy egy adott személytől tanulunk meg, vagy a vonatkozó képességkönyv elolvasásával sajátíthatunk el. Az összes képesség részletes leírását tanácsokkal bővítve a "Képességek" címszó alatt olvashatjátok.

Végül térjünk rá a legfontosabb mozzanatra, a tulajdonság- és képességpontok felhasználására. Ha egy adott tulajdonságra egy vagy több pontot kívánunk áldozni, kattintsunk a kívánt tulajdonságra a bal egérgombbal annyiszor, ahány pontot akarunk rátenni. A képességpontoknál ugyanez a helyzet, bár ott nehezebb dolgunk van, hiszen sokkal több lehetőségünk van a pontok elosztására, ezért - főleg a játék elején - gondosan mérlegelnünk kell, mire költjük a nehezen megszerzett pontjainkat. Ha esetleg a kelleténél több pontot tettünk valamely tulajdonságra vagy képességre, a jobb egérgomb segítségével még visszavehetjük, amíg nem zárjuk be a Karakterlap ablakot! Ha végeztünk a pontok elosztásával, a "Bezárás" gombbal vagy az "F5" billentyű újbóli megnyomásával bezárhatjuk a Karakterlapot.

Megjegyzés: nem kell azonnal minden pontot elkölteni - ez persze főleg a képességpontokra vonatkozik. Ha egy bizonyos képességet szeretnénk erősíteni, de még nem felelünk meg a következő szint követelményeinek, tartalékolhatjuk a pontjainkat addig, míg bele tudjuk fektetni.

Létezik megoldás arra is, ha elkezdünk kialakítani egy karaktert, de meggondoljuk magunkat, és mégis másik irányba szeretnénk fejleszteni hősünk képességeit. Ehhez nyújtanak segítséget a Lélekfoltozók, akik egyik lábukról a másikra állva várnak ránk a nagyobb városokban. Ők egy bizonyos összeg (500 arany) ellenében visszaveszik a különböző képességekbe fektetett pontjainkat, hogy azokat újra eloszthassuk a kívánt módon. Megtanult képességeket nem tudnak "elfeledtetni" velünk. Ezt a kérést akárhány alkalommal teljesítik.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information