Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Gyakran Ismételt Kérdések a hivatalos oldalról PDF Nyomtatás E-mail


Kérdések a Vista-val kapcsolatban

K: A Two Worlds bizonytalanul fut a Vista alatt. Mit tegyek?
V: Ha problémád van a Vista-val, telepítsd a következő MS patcheket:
http://support.microsoft.com/kb/940105
http://support.microsoft.com/?kbid=938194
http://support.microsoft.com/?kbid=938979

És ha SLI vagy Crossfire környezet van:
http://support.microsoft.com/kb/936710


Kérdések a DEMO-val kapcsolatban

K: A DEMO nem indul Vista alatt. Mit tegyek?
V: Indítsd el a játékot Windows XP SP2 kompatibilis módban. Ennek beállításához kattints a jobb egérgombbal a "Two Worlds" parancsikonra, válaszd ki a "Tulajdonságok" menüpontot, majd kattints a "Kompatibilitás" fülre. Most aktiváld a "Windows XP (Service Pack 2)" opciót és hagyd jóvá az OK gombbal.
Vagy telepítsd a DEMO frissítést, amely a Letöltések -> Demo pontban található.


Kérdések a telepítéssel kapcsolatban

K: Mi van akkor, ha Windows XP 64-et használok és a Two Worlds telepítésből automatikusan kilép a "Two Worlds futtatásához Windows XP, vagy újabb operációs rendszer szükséges" üzenettel?
V: Nyisd meg a DVD-t (dupla katt a Sajátgépre -> jobb klikk a meghajtóra, melyben a Two Worlds DVD van -> válaszd ki a Megnyitást).
Ezután kattints a jobb egérgombbal a setup.exe-re -> válaszd ki a Tulajdonságokat -> kattints a Kompatibilitás fülre -> aktiváld a Kompatibilitás módot és állítsd be, hogy ezt a programot Windows XP kompatibilitás módban futtassa.
Most már a telepítésnek működnie kell.

K: Mi van akkor, ha az Autorun nem működik?
V: Nyisd meg a DVD-t az Intézőben, és indítsd el a setup.exe-t manuálisan.

K: Mi van akkor, ha a "Two Worlds" telepítése közben probléma merül fel.
V: Ha van vírusírtó telepítve, kapcsold ki a telepítés előtt. Aktív vírus szkennerek rosszul reagálhatnak a telepítési eljárásokra.

K: A telepítő program mindig megáll, ha elér egy bizonyos százalékot. Miért?
V: Ennek három lehetséges oka van:
1.) Nincs elég tárhely a merevlemezen. Töröld ki a nem használatos programokat, hogy tárhelyet szabadíthass fel - most telepítsd újra a játékot.
2.) A fájlok a merevlemez hibás szektorába kerülnének telepítésre. Ha erről van szó, futtass le egy Scandisk-et, s használd az Intenzív opciót. Ha a Scandisk elvégezte a feladatát, és egy üzenet értesít arról, hogy a merevlemez rendben van, telepítsd újra a Two Worlds-öt.
3.) Lehet, hogy a DVD-n szennyeződés, vagy ujjlenyomat van. Koszos a DVD? Ha igen, tisztítsd meg egy puha, tiszta, foszlányoktól mentes ronggyal, belülről kifelé irányuló mozdulatokkal.

K: Mi van akkor, ha nem tudom telepíteni a PhysS szoftvert. (Hiba: 1723)?
V: Telepítsd a Windows Installer aktuális verzióját - ez főként Windows XP felhasználókra vonatkozik (SP2-es javítócsomag nélkül).

K: Mi van akkor, ha a PhysX szoftver megszakítja a telepítést a következő hibaüzenettel: "Hiba következtében váratlan telepítési probléma."
V: Ebben az esetben töltsd le az AGEIA Telepítő MSI fájlját a 2-worlds.com FTP szerveréről. De mielőtt ezt megteszed, végezz el egy "Rendszer karbantartást" (Jobb gomb a rendszerlemezre (általában C:\) -> Tulajdonságok -> Lemezkarbantartás), hogy letörölj minden ideiglenes driver fájlt a gépről. Ezután futtasd le az MSI fájlt (mint Adminisztrátor). Vagy indítsd el a PhysX szoftver telepítését a parancssorból a "/quiet" opcióval.


Kérdések a játék elindításával kapcsolatban

K: Radeon grafikus kártyám van és a Two Worlds nem akar elindulni az 1.5-ös szerviz patch telepítése után! Mit tegyek?
V: A Szerviz patch telepítése után találsz egy TwoWorlds_RADEON.exe-t a játék könyvtárában. Indítsd el a játékot ezzel a fájllal.

K: A játék indításakor "A d3d9.dll nem található" hibaüzenet jelenik meg.
V: Telepístd a DirectX 9.0c verzióját, és indítsd újra a számítógépet. Mostmár a játék megfelelően fog működni.

K: Amikor elindítom a "Two Worlds"-öt, eltűnik az egér mutatóm és lefagy a számítógépem.
V: A telepített hangkártya lehet, hogy nem kompatibilis a DirectX-szel. Az egyetlen megoldás, hogy beszerzel egy DirectX 9.0c-kompatibilis drivert a hangkártyád gyártójától. Győződj meg arról is, hogy a DirectX legfrissebb verziója van telepítve a PC-re, és a mellékelt Ageia PhysX driver is fent van.

K: Nem hallok semmilyen zenei, vagy hangeffektust a játék közben, pedig a hardver megfelelően csatlakoztatva van.
V: Győződj meg róla, hogy a hangkártyád kompatibilis a DirectX 9.0c, vagy magasabb verziójával. Ha nem, lépj kapcsolatba a gyártóval, hogy megkaphasd a legfrissebb drivert.

K: A grafika torz.
V: Lehet, hogy régebbi grafikai drivert használsz. Lépj kapcsolatba a grafikus kártya gyártójával, hogy megkaphasd a legfrisebb drivert.

K: A Two Worlds kilép az Asztalra, miután a logo megjelenik (amikor az Intro elindul).
V: Telepítsd a Windows Mediaplayer 11 és/vagy ezt a kodeket.
Ha ez nem segít, a Windows Media Format 11 SDK egy másik megoldás lehet a problémára.

K: A Two Worlds bárminemű hibaüzenet nélkül összeomlik és kilép az Asztalra.
V: Ennek a hibának több oka is lehet. Íme egy lista a legvalószínűbbekről:
- Győződj meg róla, hogy a DVD tiszta (ellenőrizd, hogy a beolvasó felszínen nincs-e folt, vagy karc).
- Győződj meg róla, hogy a játék megfelelően került telepítésre.
- Győződj meg róla, hogy a DirectX megfelelően került telepítésre.
- Győződj meg róla, hogy a legfrissebb driver van a PC-n a grafikus kártyához és hogy az DirectX 9.0c-kompatibilis.
- Győződj meg róla, hogy a legfrissebb driver van a PC-n a hangkártyához és hogy az DirectX 9.0c-kompatibilis.
- Győződj meg róla, hogy a PC-n a Virtuális Memória aktiválva van-e.
Futtasd le a Scandisk és a Töredezettségmentesítő programot. Törölj ki minden régi, ideiglenes fájlt (.tmp) a C:\WINDOWS\TEM, vagy a C:\WINx\TEMP könyvtárból a merevlemezen (az Intéző segítségével), vagy futtasd le a Lemezkarbantartót.
Ne felejtsd el kikapcsolni az anti-vírus programot, mint a Norton AntiVirus, mielőtt a Two Worlds-öt elindítod.
Győződj meg róla, hogy nem fut semmilyen Windows áthelyezési folyamat a háttérben, amikor elindítod a Two Worlds-öt.
Próbáld meg letörölni, majd újratelepíteni a játékot.
Lépj ki a játékból, indítsd újra a PC-t és próbáld meg újra. Ne feledd: ha a számítógép kilép az Asztalra, miközben játszol a "Two Worlds"-el, mindig indítsd újra a gépet, mielőtt újra megpróbálsz játszani. Másként a DirectDraw vagy a DirectSound lefagyhat és a játék nem éri el az audio és a grafikus hardvert.


Tippek grafikus problémák megoldására

K: Ha főleg az ATI kártyákkal van problémád, ennek oka lehet az ATI Tray Tool. Persze csak ha telepítve van.
V: Aktiváld a "Geometry Instancing" (info) funkciót. Ha ez nem segít, szedd le az ATI Tray Toolt, és használd csak magát a Catalyst drivert.

K: A grafikus kártya túlmelegszik és játék közben újraindítja a gépet.
V1: Állíts be alacsonyabb felbontást a Konfigurációs menüben, vagy egy alacsonyabb monitor frissítést.
V2: Másik megoldás lehet a grafikus kártya beállítása: a Detonator Driver (nVidia) és a Catalyst Driver (ATI) felajánl a felhasználó számára egy teljesítmény beállítási lehetőséget. Ha problémák merülnek fel, ajánlatos a minőséget alacsonyra, vagy "teljesítményre optimalizált"-ra állítani. Az élsimítás (anti-aliasing) és anizotropikus szűrés (anisotropic filtering) megterheli a videókártyát és ez egy idő múltán megjelenítési problémákat okozhat - csak akkor állítsd be ezeket, ha a számítógép teljes teljesítménye megengedi ezt.

Ha egyik beállítás sem segít, egy driver-frissítés is választ adhat erre a problémára. A http://www.treiber.de oldalon találsz egy listát minden hardvergyártóról. Általában itt ingyenesen letöltheted az aktuális drivereket a gyártók honlapjáról.

Tipp: Ha frissíted a videó drivert, újra kell telepítened a DirectX 9.0c legfrissebb verzióját.


Tippek audio problémák megoldására

K: Ha problémád van a Creative Sound Card-dal (különösen az Audigy-sorozattal), ezt okozhatja a Creative eszköz drivere, ha telepítve van.
V: Ez megoldható a Microsoft szabvány eszköz driverekkel.
1. Szedd le a Creative eszköz drivert.
2. Indítsd újra a számítógépet - majd a Windows tájékoztat arról, hogy új hardvert talált, és megjelenik egy párbeszédablak, amely felszólít a driver megkeresésére.
3. Engedd meg, hogy megkeresse és letöltse a drivert.
A telepítés után működnie kell.

Ha az itt szereplő lehetőségek nem oldják meg a problémádat, a diagnózis program segíthet. Kattinst a Start menüre, ott a Futtatásra, majd írd be a DXDIAG parancsot. Most kattints a Hangra. Az alap audio hardver most 100%-on van. Állítsd lejjebb a csuszkát a második utolsó előtti szintre (alapbeállítás). Most indítsd újra a játékot. Ha még mindig fennáll a probléma, próbáld meg újra a DXDIAG-ot, és húzd a csuszkát a "Minimális gyorsulásra". Ha még ez sem működik, kapcsold ki az egész hangrendszert a csuszka "Gyorsulás kikapcsolva" szintre. Ha ez a módszer sem segít, lehet, hogy egy driver frissítés lesz a megoldás. A http://www.treiber.de oldalon találsz egy listát minden hardvergyártóról. Általában itt ingyenesen letöltheted az aktuális drivereket a gyártók honlapjáról. Most hasonlítsd össze a meglévő drivert a hardver gyártójának oldalán talált driverrel. Ha szükséges, telepítsd a frissebb drivert a gépedre.


Tippek Windows XP-hez

Néhány Windows XP rendszerben egy hibaüzenet jelenik meg - telepítés után és a játék indítása előtt (éppcsakhogy kiszedted a "Two Worlds" lemezt a meghajtóból). Ezt a "Nincs CD vagy DVD a meghatjóban" hibaüzenet, a Windows "Változáskor automatikus értesítés" funkciója generálja - és nem módosítható, csak ha belépsz a registry-be és ott nyúlsz bele. Egyszerűen kattints a "Folytatás"-ra, míg a hibaüzenet eltűnik.


Forrás: www.2-worlds.com

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information