Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Fajok PDF Nyomtatás E-mail

EmberAz Emberek

Emberek lakják Cathalon virágzó királyságát. A főváros, melyet a királyságról neveztek el, Cathalon szívében fekszik. Az Istenek Hatalmas Háborúja megtizedelte a Törpék és Tündék erejét, s azóta befolyásuk egyre csak csökken - az emberekével erős ellentétben. Az ember - egy faj, amely biztos úton halad afelé, hogy az ismert világ leghatalmasabb nemzete legyen. Nem mintha az embereknek könnyebb dolga lett volna a Hatalmas Háború után - még az azt követő évezredes viszonylagos béke után sem élnek luxus körülmények között... de az igen meggyengült Törpe Királysághoz, és a földekhez képest, ahova a Tündék és Kígyók visszavonultak, Cathalon egy boldog és fejlődő Királyság. Az Istenek Hatalmas Háborúja a fajok területi határaira is kihatott. A vérontás előtt az emberek Oswaroth város környékén éltek, Cathalontól keletre, de a háború porig rombolta településeiket - mostanra a föld, amely valaha sok embernek adott otthont, lakhatatlanná vált. Még ma is nehéz, mérgező pára terjeng a meddő talaj fölött, lehetetlenné téve a város megközelítését. Azon ritka élőlények, amelyeknek sikerült bármilyen ellenállást kifejleszteniük a gázokkal szemben, a szörnyek - belőlük viszont százszámra találkozhat az őrült vándor Oswaroth várában és környékén. Cathalon fiatal és fényűző királyi városa a birodalom közepén, a Gon-folyó partján terül el. Szárazföldi és vízi kereskedelmi útvonalak gócpontja, Cathalon Királyságának székhelye, igen zsúfolt és lenyűgöző város. Cathalon erőteljes felemelkedésének egyik oka a szigorú katonai szervezettség. A királyság kisebb városai megtarthatták önállóságukat és saját Városi Őrségüket. A kisvárosok által fizetendő adó nem túl magas, de még mindig elég az alkalmi elégedetlenkedésekhez. Nagy veszély esetén a Királyi Gárda megvédi a kisebb városokat. Egyfelől a Gárda jól jön, ha ellenség ellen kell harcolni, de a Királyi Gárda feszültséget kelt a polgárok közt a kis városokban, ahol az ideiglenesen megszáll. Bár Cathalon büszke és energikus polgárai elégedettek lehetnek a királyságuk viszonylag gyors fejlődésével, de névtelen rémület üli meg szívüket... az arctalan Rontás, mely kelet felől elérni látszik Cathalont. Azt mondják, mindenütt jelen van Antaloorban, és percről percre erősödik. A Rontás, valamint a barbár törzsek és az Orkok növekvő ereje egyre nehezebbé teszi az életet, nem csak Cathalon lakói, de Antaloorban élő minden ember számára. Mind többen és többen menekülnek vidékről a városokba védelmet remélve, és a kereskedelmi útvonalak sem biztonságosak többé - csupán a zsoldosoknak és a fejvadászoknak nincs okuk panaszra, hiszen akad számukra tennivaló bőven. Előfordulhat, hogy Cathalon viszonylag fiatal történelme legsötétebb időszakával lesz kénytelen szembenézni.

TörpeA Törpék

A Törpék fajtája valaha nagyobb számmal büszkélkedhetett, mint bármely másik faj, de az Istenek Hatalmas Háborújában rettentő árat fizettek - mára csupán árnyéka van kezükben a hatalomnak, amelyet valaha birtokoltak. A Törpék mostanra Yamalin rejtett hegyi városába és környékére húzódtak vissza, az északi területeken. Messze Antaloor északi régióiban a csipkézett gerincű magas hegyek megakadályozzák, hogy a többi nemzet tagjai behatoljanak újonnan elfoglalt területeikre - Tharbakin korábbi törpe erődítménye azonban már így is emberi kézre jutott. De törpékkel éppen összeakadhatunk az előhegységekben is. Senki sem tud arról, mi történik Yamalinban. Ritkán jut ki információ a városból. Az a szóbeszéd járja, hogy az Istenek Hatalmas Háborúja óriási csapást mért a törpe nemzet szívébe. A törpe kultúra szigora visszatükrözte szent Olympus - az Istenek otthona - örök és változatlan törvényeit. Aziraal isten harca a hatalomért és az azt követő káosz teljes zűrzavarba taszította a törpéket - igen, más civilizált népek oldalán harcoltak és kivették részüket az Aziraal felett aratott győzelemből, melyet a kezedetekkor alig mertek remélni - de a legenda szerint a törpék tanúi voltak a többi isten Aziraal megsemmisítésére és a világban az egyensúly látszatának visszaállítására tett hatalmas erőfeszítéseinek - s ez alapjaiban rázta meg hitüket isteneik hatalmában. A magas hegyek ezen harcias népe valaha igen jólszervezett volt erős uralkodói renddel - de manapság klánjaik egymás ellen harcolnak és a bizalmatlanság légkörében élnek. Egyébként soha ne kövessük el azt a hibát, hogy alábecsüljük őket! Az állandó belső összetűzések gondoskodnak arról, hogy a törpék harci ereje dinamikus és agresszív maradjon.

KígyóA Kígyók

A Kígyók Cathalontól délnyugatra élnek egy félszigeten. Ezekben a kígyószerű teremtményekben egyetlen faj sem bízik - és ez az érzés soha sem szűnt meg, még a Hatalmas Háború idején sem, amikor a Kígyók történetesen ugyanazon ellenség ellen küzdöttek, mint a Tündék, a Törpék és az Emberek. Ennek ellenére soha nem voltak képesek igazi szövetséget kialakítani más népekkel, ezért maguknak kellett megvívniuk csatájukat az Orkok és Aziraal ellen. Bár a Kígyókat ezért teljes mértékben senki sem hibáztathatja... a Tündék hallani sem akartak a Kígyókkal való szövetségről - pusztán azért, mert gyűlölték őket. A Kígyók korábbi birodalmának nagy része az óceánba veszett a megsemmisítő erejű háborúban. Ma Ashos a Kígyók legfontosabb városa. A Gon-folyó deltájában kialakult félszigeten terül el és azt beszélik, titkos kapcsolatot tartanak fenn az elsüllyedt Kígyó világokkal. Ashos Templom Negyedében a Kígyók leginkább Yatholent imádják, a víz és a viharok istenét. Ashos élénk kikötőváros számos tengeri és folyami kikötővel. Ez pedig minden típusú kereskedelem számára fontos kereskedelmi központtá teszi a várost. Maguk a Kígyók csupán a szigorúan őrzött Templom Negyedben találhatók meg. A Templom Őrök rendkívül bizalmatlanok, és lankadatlan éberséggel őrzik a templom kapuit ezekben a nehéz időkben.

OrkAz Orkok

Ez a büszke faj valószínűleg bármely más nemzetnél jobban megszenvedte a Hatalmas Háború következményeit. A többi isten száműzte Aziraalt, a lázadó istent, ami nem csak megfosztotta az orkokat haduruktól - de megingott saját harci képességeikbe vetett hitük is és ezért majdnem teljesen kiírtották őket. Megsemmisülten széthullottak, maradékuk pedig Gor Gammar város körül gyűltek újra össze, Antaloor messzi délvidékén. Ekkor történt, hogy az Ork kultúra évszázadokra teljes sötétségbe merült. Kisebb klánokra morzsolódtak szét, melyeknek nem volt idejük szövetséget kötni a belső feudális és hatalmi harcok miatt, és úgy tűnt, az Orkok fajtája fokozatosan kipusztul. Nem volt politikai szervezetük, nem tartottak fenn diplomáciai kapcsolatokat más nemzetekkel. Az a néhány támadás, melyeket Orkok szétszóródott bandái intéztek más területek felé, egészében véve nem számított valódi fenyegetésnek az egyes áldaozatok nemzetei szemében - és olyan hozzáállás terjedt el az egész világban, mint például: "Kit érdekel, ha ezek az Orkok teljesen eltűnnének Antaloor térképéről?". A többi nemzetet túlságosan lefoglalta saját élete - és az Ork klánok már nem jelentettek fenyegetést, mint azelőtt, mivel szüntelenül háborúztak egymással... hát miért zavarták volna meg őket? Ez a hozzáállás hamarosan óriási hibának bizonyult. A mocsarakban zajló évszázados háborúzás megedzette az Orkok harci morálját. A régi értékek, mint a bátorság és eltökéltség, visszatértek. Fanatizmusukban ezen harcosok katonás kegyetlensége és elszántsága felér Aziraal határtalan csodálatával és imádatával. A többi nemzet közt egyre terjed a hír, hogy a béke korszaka a vége felé közeledik, de a többség még mindig nem hajlandó tudomásul venni a figyelmeztető jeleket ilyen-olyan okból... ám nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy az Ork támadások egyre vakmerőbbekké válnak - Cathalon hatalmas belterületein az a hír járja, hogy Ork különítmények zaklatják a Királyi Gárdát...

GromA Gromok

Ezek a barbár törzsek megkeserítik az utazók életét egész Antaloor területén. Mint harcosok, a Gromok nem hasonlíthatók a katonás Orkokhoz, de sokan azok közül, akik alábecsülték őket, már a szellemvilágban vannak. A törzsek kunyhókban élnek és nagyon is jól szervezettek. Sámánok vezetik őket, akik közül néha többel is találkozhatunk egy-egy törzsben.


A tündék

A Tündék nem örvendenek nagy népszerűségnek a többi nemzet köreiben - mivel azt gondolják róluk, hogy égbekiáltóan gőgösek. Ennek ellenére minden nép tiszteli őket, ha mégoly kelletlenül is. Még az Orkok is csodálják a Tündék merész és rettenthetetlen hadi takitkáját (és ez már azért valami!). Mégis van egy faj, akiről a Tündék hallani sem akarnak... a Kígyók. Azt mondják, igencsak lenézik a törpéket is - és ez az érzés kölcsönös. Az Istenek Hatalmas Háborúja után a Tündék benépesítették a Cathalon észak-nyugati részén található partmenti szigeteket - és azóta nem foglalkoznak a kontinensen zajló eseményekkel. Visszavonult életüknek köszönhetően nem sok ismeretes abból, hogyan éltek a Tündék az utóbbi néhány évszázadban - persze pletykák mindig szárnyra kapnak - és ezek közül a legnépszerűbb szerint a Tündék saját cselekedeteiket ünneplik, hiún emelve egyik emlékművet a másik után az Istenek Hatalmas Háborújában véghezvitt hőstetteik megőrzésére. Ha véletlenül találkozunk egy-két tündével a kontinensen, valószínűleg kereskedők, vagy valamely titkos küldetésüket teljesítik éppen.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information