Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Páncélzat PDF Nyomtatás E-mail

A játék egyik legfontosabb - és legszórakoztatóbb - része a Hősünk páncéllal és fegyverzettel való ellátása. Célunk természetesen az, hogy minél jobb, minél erősebb védelemmel és fegyverzettel ruházzuk fel kedvenc karakterünket, s emellett természetesen az is fontos, hogy ez a páncélzat minél inkább szolgálja a Hős képességeit. Számos páncél van a játékban, melyben vagy úszni nem lehet, hiszen ahhoz túl nehéz, vagy íjat nem lehet benne használni, mert túl merev - bár ez a két dolog általában együtt jár. Próbáljuk mindig a legerősebb védelmet nyújtani az alkatához illő legjobb páncélzattal. Ehhez nyújhat némi segítséget az alábbi rövid leírás és a gyűjteményünk, melyek hasznos információt tartalmaznak a különböző páncél elemek felszerelésére, azok kombinációs lehetőségeire, és természetesen a "csalókat" sem hagyjuk ki a számításból.

A páncélzat
Azonos páncélok a felszerelésben

Először is nyissuk meg a Felszerelést (I), és vegyük szemügyre, hogyan épül fel karakterünk páncélzata. Fentről lefelé haladva a páncél elemei a következők: sisak (1), alatta a mellvért (2), balra tőle a 4 db gyűrű (3), a mellvért alatt láthatjuk a nadrágot (4), balra tőle a ketyűt (5), jobbra pedig a csizmát (6). Maga a páncélzat ennyiből áll, elsősorban ezek a részek szolgálnak a hősünk védelmére. Természetesen a fegyverek is bírhatnak különböző védelmi tulajdonságokkal, de azoknál ritkább.

A Hős páncéllal való ellátása minden esetben ugyanúgy történik. Ha üres a páncélzati elem helye, vagy ha már rajta van az adott felszerelés, a kívánt új "hacukát" vagy egér duplakattintással tehetjük be a helyére/cserélhetjük ki a meglévővel, vagy a "fogd és vidd" módszerrel a megfelelő foglalat fölé húzzuk. Előfordul, hogy olyan típusú páncél elemre teszünk szert, amilyennel már rendelkezünk, vagy amilyet már visel a hős. Az ilyen felszerelést onnan ismerjük fel, hogy amikor az egeret ráhúzzuk, az zöld színűre változik! (7) Ez nagyon hasznos lehet. Ugyanis ha nem kívánjuk felszerelni, akkor az ilyen elemeket egymásra húzva egyesíthetjük, s több helyet szabadíthatunk fel a hátizsákunkban (azonban az adott tárgy súlya növekedni fog!). Ha viszont a hősünk is ilyet visel, ezt ráhúzva a "párjára" megerősíthetjük a meglévő páncél védelmi és egyéb értékeit, illetve újak is hozzáadódhatnak az új gönccel. Minden egybeépítéssel növekszik a tárgy szintje, s egy adott tárgy ily módon történő fejlesztése maximum az 50-es szintig kivitelezhető.

Az új páncél megválasztásához a játék oly módon nyújt segítséget, hogy amikor egy páncél elem fölé húzzuk az egeret, automatikusan kiírja, hogy az aktuálisan felszerelt hacuka milyen védelmi és egyéb tulajdonságokkal bír, s ezzel párhuzamosan megjelenik az új páncél statisztikája is (8). Így azonnal össze tudjuk hasonlítani a lehetőségeket, s hamar eldönthetjük, megéri-e a csere vagy sem. Az aktuális páncélunk védelmi értékeit az aktuális fegyver sebzései értékei alatt láthatjuk (9), a felső sorban a három alapvető fizikai sebzés ellen nyújtott védelmet, az alsó sorban pedig a különböző egyéb sebzések (tűz, fagy, villám, lélek, méreg) ellen biztosított védelmet.

Fontos! Ha mind az öt páncél elem ugyanabból a páncél szettből való, az alapértékek nem csak összeadódnak, de hatványozódni fognak, így sokkal nagyobb védelmet biztosítanak a hős számára! Ilyenkor a páncél nyújtotta védelmi értékek fehérről kék színűre változnak (ld. "9" felső sor!).

A leírásokban találtok majd minden tárgyhoz csítkódot. Ahhoz, hogy ezek működjenek - minden betöltés után - meg kell nyomni a "0" gombot (konzol előhívása), majd be kell gépelni a "TwoWorldsCheats" vagy "ThisIsGreatGame" szót (így, ahogy ide le van írva). Ezután lehet használni a csíteket.

Minden kód alapvetően három számból áll: az első az adott felszerelés szintje (érdemes a hős szintjéhez közeli értéket megadni, s ezzel növelni sebzését vagy védelmét), a második az adott felszerléshez hozzárendelt extrák (pl.: védelmek, képességek stb., de ezzel vigyázni kell, mert ha pl. eltérő képességekkel hívtok be két ugyanolyan tárgyat, azokat már nem lehet összeilleszteni egymással), a harmadik az adott felszerelés száma (ez a leírásukban szerepel). Ezeket az értékeket kedvünk szerint kombinálhatjuk.

A különböző páncélzat elemeket eltérő módon kell behívni, ezért jól olvassátok el az adott típusú felszereléshez tartozó bevezetőket.


 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information