Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Ásatások PDF Nyomtatás E-mail

Ásatások térképe


Biztonságos környék (Safe neighborhood)

Küldetést adja: Harban

Ha nyugat felől közelítjük meg az Ásatásokat, Harban maga elegyedik szóba velünk. Azt akarja, számoljunk le egy csapat farkassal, amik zaklatják a munkásokat. Az Ásatásoktól délre találjuk a tanyájukat (a pontos hely a térképünkön megjelölésre kerül). Egyszerű a dolgunk: odamegyünk és szétcsapjuk a rettenetesen nagy (konkrétan 6 darab farkasból álló) "hordát". Ha élve visszatérünk, aranyat kapunk.


Egy kényes ügy (A delicate issue)

Küldetést adja: Sano Moon
Hírnév: Skelden Ház

A Skelden hírnevünk megnő csupán azzal, hogy beszélünk Sanoval - az első alkalommal. Ám annak érdekében, hogy beszélhessünk Ebrat Skeldennel, egy feladatlistát fog adni. Ő maga azonban egyetlen küldetéssel indít: szerezzük vissza csomagját Gorelinból. Ha bejutottunk Gorlinba (emlékeztető: 2 Giriza pont a bejutáshoz!), beszéljünk Estar Grennel. Bejelöl térképünkön egy Karga raktárat. Ez a Karga klántól délre van. Ott egy őr állja utunkat - és ha nincs elég Karga hírnév a zsebünkben, meg kell ölnünk, hogy kinyithassuk az ajtót (nincs következménye!). Ha bent vagyunk, fogjuk az orvosságot és húzzunk vissza Sanohoz. (Később, ha a hírnevünk már elég magas lesz, elárulják nekünk pletyka szinten, hogy Sano nagyon beteg, s másvalaki meg elsuttogja, hogy bizony a Szürke lázban szenved. Ez valószínűleg annyit tesz, hogy Vérfarkas... Ezt egyébként csak érdekességként írtam ide, végigjátszás szempontjából nincs jelentősége.)


Egy rendelkezésre álló eszköz (Disposable tools)

Küldetést adja: Set Kistor
Hírnév: Skelden Ház

Miután dumcsiztunk Sanoval, beszéljünk Settel is. Ad nekünk egy küldetést, mely szerint egy Finch nevű egyén által vezetett bandát fel kell számolnunk. Amíg Settel megbeszéljük a dolgok menetét, további két küldetés merül fel ezügyben, amit a következőkben részletezek. Ha azok is megvannak, mehetünk. Mielőtt azonban eldzsalunk oda, ugorjunk be a Tharbakin Keresztút fogadóba és - ha még eddig nem tettük meg - vegyük fel az "Árnyak a család fölött" küldetést is. Akkor hát indulás! Ha már odaértünk, az őr be fog engedni minket. Beszéljünk Finchcsel és felajánlhatjuk neki, hogy harc nélkül is átadhatja az ereklyét, amit eltulajdonítottak az Ásatásokról. Bele fog egyezni és mesél nekünk egy kereskedőről, akit a Giriza is keres. (Természetesen meg is ölhetjük, de akkor nincs info, amin tovább lehetne vinni Keshi Lono küldetését.) No hát tipegjünk vissza Sethez és regéljük el neki, hogy Finch halott, s ő máris kicsengeti nekünk az aranyat.


A banditák rejteke (The bandit's hideout)

Küldetést adja: Set Kistor

Amikor felvesszük az előző küldetést, még kérhetünk plusz információkat - kell is, különben be se juthatunk a banditák búvóhelyére - s ezek egyike a nagyjábóli helymeghatározás. Amikor megtudjuk, hol vannak kábé a banditák, a játékban lévő térképünkön egy villogó pont jelenik meg. Ez a küldetés akkor teljesül, mikor bejutunk a barlangba.


Nincs jelszó (No password)

Küldetést adja: Set Kistor

Hát a dumcsi során arra a következtetésre jutunk, hogy biztos kérnek majd a banditák jelszót, hogy be lehessen lépni a rejtekhelyükre, de hát izé, meg hogyishíjják, hát már csak nem mondja el nekünk Set, hiszen nem ismer minket. Mire mi kötjük az ebet a karóhoz és így meg úgy, de akkor nem tudunk segíteni neki... No, erre végre kiböki a jelszót. Ez a küldetés (már ha ezt annak lehet nevezni) akkor teljesül, amikor kimondjuk az őrnek a jelszót.


Egy áruló a háznál (A traitor in the house)

Küldetést adja: Brokk

Brokk úgy gondolja, hogy az egyik magas rangú ember a Skelden Háznál áruló. A neve Zed Masara és Gorelinban bújkál. Hogy beszélhessünk vele, meg kell kapnunk a "Begyűjtött bizonyíték" küldetést a Karga táborban (és persze ne feledjük a 2 Giriza pontot a bejutáshoz). Zedtől megkapjuk az iratokat, ha azt mondjuk, Ethan küldött minket. A meló elvégzéséhez mostmár levághatjuk őt - az őrök pillája sem fog rezdülni. Amikor visszajutunk az Ásatásokhoz, aranyat kapunk fizetségül. (Ezt a küldetést a Karga klán javára is elvégezhetjük, ha Ethannek adjuk a papírokat és akkor Karga hírnevet szerzünk.)

Megjegyzés: Úgy vettem észre, hogy régebben ezt így meg tudtam oldani, hogy mindkét felé meglegyen a hírnév. Azonban mikor legutóbb játszottam vele, el kellett döntenem, hogy Ethan nevében szólítom-e meg, vagy Brokk nevében. Mert miután ezt eldöntöttem, akkor a másik fél részéről a küldetést automatikusan elbuktam!


Irány a grom háború! (Ruining the Grom's war for them!)

Küldetést adja: Menno Hagerard
Hírnév: Skelden Ház

Menno tábora az Ásatásoktól északra van, az útkereszteződésnél. A fickó panaszkodik, hogy fojton harcban áll a gromokkal és hogy a környéken 4 grom tábor is található. A küldetés szerint azonban elég csak 3 grom totemoszlopot összegyűjtenünk, ez elég lesz ahhoz, hogy megrémissze a kis köcsögöket. A totemoszlopokat egy-egy táborban szedhetjük össze. Számos grom tábor van játékszerte, de egyet például Komorintól dél-keletre találhatunk (itt 2 magnézium is van a "Személyi teleport" küldetéshez), Covengoról nyugatra (az "Egy hiányzó bot" küldetés is ide vezet), egyet pedig Hagerard táborától észak-keletre találhatunk. Ha innen - vagy máshonnan - összeszedtük a 3 totemoszlopot, vigyük vissza Mennonak, hadd legyen vele boldog.


A hűség próbája (Prove your loyalty)

Küldetést adja: Ebrat Skelden
Hírnév: Skelden ház

Ha a hírnevünk legalább 5 (mondjuk), beszélhetünk Ebrattal. Be kell neki bizonyítanunk a hűségünket a Skelden házhoz, s ennek keretében kiad nekünk két küldetést is. Illetve a történet alakulása közben három lesz belőle (ld. később). Ha teljesítjük ezeket a küldetéseket, visszatérhetünk hozzá, s a többit már ők elintézik a Karga klánnal. Ha mellettük tesszük le voksunkat, akkor is megkaphatjuk végül az Ereklye foglalatot a Karga kincstárból, hiszen akkor is az lesz a jutalmunk.


Egy gyenge láncszem (The weak point)

Küldetést adja: Ebrat Skelden

Ez az egyik küldetés, amelyet a Skelden házhoz való hűségünk bizonyságául el kell végeznünk. El kell mennünk a Karga klánhoz, meg kell keresnünk azt a személyt, aki a Karga klán tábor védelméért felel. Hatástalanítanunk kell őt, de egyúttal arról is meg kell győződnünk, hogy a többi klán tag nem gyanakszik semmire, amíg a Skelden ház támadást nem indít.


Akarat megtörés (Breaking the will)

Küldetést adja: Ebrat Skelden

Ez pedig a másik "hűség-bizonyítós" küldetés. Ekkor ad nekünk engedélyt, hogy beszéljünk Maxia Calvoval, a fogollyal és próbáljunk meg kiszedni információt a Karga klánról. Illetve még el kell mennünk Covengor falvára és meg kell zsarolnunk Maxia férjét, Erynt. Ez a feladat egyszerű, mert csak oda kell menni és beszélnünk kell az emberrel. Ha ezzel is végeztünk és a következő küldetést is a Skeldenek javára végezzük ki, a Skelden ház készen áll a Kargák megsemmisítésére egyszer s mindenkorra. Mostmár csak annyi lesz a dolgunk, hogy visszamegyünk a Karga táborba és begyűjtjük a jutalmat: az Ereklye foglalatot.


Játszadozás a reménnyel (Playing with hope)

Küldetést adja: Maxia Calvo

Miután beszéltünk Ebrat Skeldennel, kiadja nekünk a "Bizonyítsd a hűségedet" küldetést, egyúttal megengedi az "Akarat megtörés" küldetés keretében, hogy beszéljünk a bebörtönzött fogollyal. Ő Maxia Calvo. Amikor bemegyünk hozzá, feldobjuk neki a témát, azazhogy éppen ki is szabadíthatnánk, ha akarnánk. Ekkor lép életbe ez a küldi. Ezt a Karga klánnál kapott "Szemet szemért" küldetéssel együtt érdemes megcsinálni. Ugyanis ha a küldetést a Karga klán javára döntjük el, akkor hírnevünk növekszik a Karga klánnál (és az "Akarat megtörés" küldetés frissül, leírását ld. Covengor leírásánál), azonban Ebrat ellenünk fordul, hiszen elárultuk őt. A másik megoldás, ha mégsem engedjük ki, akkor pedig folytatnunk kell az "Akarat megtörés" küldetést, de ez azt jelenti, hogy a Skelden ház javára döntöttük el a "családi viszályt".

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information