Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Ashos PDF Nyomtatás E-mail

Ashos térképe


Találd meg Hokot (Find Hoko)

Küldetést adja: Yorun Togawa

Ezt a küldetést a város hatalmas kapuja előtt álló őrtől kapjuk. Kedves ember, segítőkész. Azonnal látja rajtunk, hogy idegenek vagyunk, Ashos lakossága pedig nem szereti az idegeneket. Azonban ha tudjuk egy-két embernek a nevét, már nem is leszünk annyira kívülállók. Elmondja, hogy egy kedves ismerőse bajban van. A neve Hoko Sayuri. Előbb a férjét, majd a nővérét veszítette el. Teljesen kétségbeesett és segítségre szorul. Az őr megmutatja, hol találunk rá. Menjünk oda, beszélgessünk a lánnyal és indítsuk el a küldetés-lavinát. :-)


Hoko testvérének megtalálása (Find Hoko's sister)

Küldetést adja: Hoko Sayuri

Hoko nővére eltűnt. Hoko meg akarja tudni, mi történt vele. Gyanítja, hogy valami gonosz dolog történik a templomban, mivel nővére ott dolgozott és mindig olyan sápadtan jött haza a munkából. Csakhogy a templomba nem lehet bejutni csak úgy. Ismer azonban egy kovácsot, aki nemrég készített új kaput a templomhoz és biztosan tett el magának egy másolatot a kulcsból. Ez a küldetés csak akkor oldódik meg, amikor a polgármester megkapja az orvosságát és mi felszedjük a vörös ruhát a major házából. Ezt a ruhát bizonyítékként visszük el Hokonak, s emellett elmondjuk neki, mit tudtunk meg a városban való tartózkodásunk során.


Beszélgetés a kováccsal (Talk to the smith)

Küldetést adja: Hoko Sayuri

Ennek az a lényege, hogy keressük meg a kovácsot és beszéljünk vele, hátha odaadja a kulcs másolatát.


A kapzsi testvértől való megszabadulás (Get rid of the greedy sister)*

Küldetést adja: Uchimao Sakamoto

Sakamoto a templom kulcsáért cserébe azt kéri tőlünk, hogy előbb mi segítsünk neki. A testvére át akarja venni az üzletet most, hogy az apjuk meghalt. Rá kellene vennünk, hogy hagyjon fel terveivel. Kocogjunk oda a leányhoz és beszéljünk vele. Persze a helyzet nem is olyan egyszerű, mint azt a kovács leírta. Valójában a kovács az, aki egy erőszakos állat, még az apját is kidobta a házából és a húga fogadta be. Azért mielőtt azonnal levágnánk a hölgyeményt - én ugyan kétlem, hogy ingerünk támadna rá -, hallgassuk meg őt. Segíthetünk is neki, ám ez nem zárja ki azt, hogy miután megtettük, amit kér, ne öljük meg őt. Ugyanis ezt a küldetést csak így fejezhetjük be.

Tipp: Ha esetleg nem akarnánk megölni Hidee-t, mert jószívűek vagyunk és nem hajtunk annyira arra a pár xp-re, akkor a kulcsot megszerezhetjük Hajime Masaware küldetéseinek teljesítése után az öreg tudóstól.


A kérelem benyújtása a majorhoz (Put in the request to the major)

Küldetést adja: Hidee Sakamoto

A kovács húga megkér minket, hogy vigyük el apjuk végrendeletét a polgármesterhez, hogy a major jogerőre emelje azt. Csak így veheti át jogos jussát. Nyújtsuk be, majd menjünk vissza a jutalmunkért.


A major orvossága (The major's cure)

Küldetést adja: Masakore Murata

Ha már ott vagyunk a végrendelettel, habozva bár, de megkér minket a major, hogy tegyünk meg neki egy szívességet. Nagyon nagy szüksége lenne az orvosságára, de nem tud elmenni érte. Ha pedig mi volnánk olyan kedvesek és elmennénk érte, azt ő nagyon-nagyon-nagyon megköszönné. Hát kedvesek nem vagyunk éppen, de azért vállaljuk a küldetést. Fontos dolgokat tudunk meg ennek kapcsán, ami a Hoko Sayuri-féle küldetéshez kell majd. Hozzuk el neki az orvosságot és adjuk is oda. Jobb lesz így mindenkinek.


Ashos környéke


A gyógyító megkeresése (Find the healer)

Küldetést adja: Masakore Murata

Masakore megjelöli térképünkön a gyógyító helyzetét. Lépjünk ki, s egy jókora kúriában meg is találjuk a bölcs asszonyt. Persze ő sem adja ingyér a szolgáltatásait, a polgármester pedig már jó ideje nem fizetett neki. Csak akkor kaphatjuk meg a gyógyszert, ha segítünk neki. Vállaljuk a küldetését, és megkapjuk az orvosságot. És ekkor azt is megtudjuk, hogy a polgármester valójában vérfarkas, s ha nem kapja meg a gyógyitalt, átváltozik. Na ilyenkor tűnnek el az emberek a városból. Hát, mostmár ezt is tudjuk.


Az erdő megtisztítása (Clear the forest)

Küldetést adja: Yaida Masae

Yaida csak akkor adja oda nekünk a polgármester gyógyszerét, ha megtisztítjuk neki a gyógynövény lelőhelyét a bogaraktól. Menjünk a mutatott pontra. Egy tisztáson van néhány Sáskakatona, meg néhány Sáskakirálynő. Ha ezt a pár lényt levágjuk, a feladat teljesül. A kicsiny tisztás mellett van még egy telep, ahol kicsit több Sáskakatona van és egy kicsit több Sáskakirálynő, esetleg azokkal is végezhetünk, ha már itt vagyunk, de az már nem tartozik közvetlenül a feladathoz.

Tipp: A sáskáknál mindig használjunk lesúlytó fegyvereket, pl. buzogány- vagy kalapácsféle eszközt.


Hoko keresése (Find Hoko)

Küldetést adja: Yorun Togawa

Ha visszavittük a majornak az orvosságot, és elvittük házából a vörös ruhát Hokonak, akkor a nő ugye megtudja, hogy nővérével a polgármester vérfarkassá változva végzett. Mély gyászában őrültségre szánja el magát. Megöli a polgármestert és elmenekül. Mindezt akkor tudjuk meg, ha Hokotól kilépve elkocogunk a kapuőr Yorun Togawahoz. Beszélgetésünk során mindegy mit válaszolunk (hogy igen, a lány ölte meg a fickót, de jó oka volt rá, vagy hogy szerintünk igenis Hoko ártatlan), mert az őr fülig szerelmes a lányba és mindenképpen megérti, amit tett. Aggódik is érte rendesen, hiszen most mindenki őt keresi, hogy elkapják. Megkér minket, hogy keressük meg a lányt. Tegyük. Nem kell messzire menni, mert a várostól délre vezető úton a teleport előtt fog ácsorogni. Beszéljünk vele is. Miután megtudja a lány, hogy a fiú szereti őt és segíteni akar neki, megkér minket, menjünk vissza, mondjuk meg Yorunnak, hogy ott vár rá. Nosza, mondjuk meg, majd hagyjuk őket eltűnni. :-)


A Vezető (The Leader)

Küldetést adja: Takashi

A kapun beérve rögtön jobbra találjuk majd az ashosi Kereskedő Céh székhelyét. Ide forduljunk be. Hamar és sok xp-t kaphatunk a város bejárása előtt is. :-) Passzoljuk le neki végre a felpuffasztott csomagot, hadd legyenek vele boldogok. Na, ennek örömére azt kéri, hogy menjünk vissza Cathalonba, mert a verzékar, vagyis Talor Ravinard látni akar minket. Átmentünk a teszten, és egy igen fontos feladattal óhajt minket megbízni a Vezető. (Már most ki lehet találni, mi lesz az...) A küldetés akkor lesz kész, ha visszaugrunk a Főmuftihoz és dumcsizunk vele.


A levelek visszaszerzése (Get back my letters)

Küldetést adja: Kouji Hisakawa

Ezt a küldetést a város északi részén lévő házban lehet felvenni (kicsit el van dugva egy sarokban). Kouji vissza szeretné vásárolni a családi örökségként ráhagyott leveleket. Ezek szerelmes verseket tartalmaznak, melyek még ükapja vetett papírra. De a némber, akinek eladta dupla árat akar kérni értük. Már odáig is eljutott, hogy megadja érte a pénzt, de a gyűjtő mégsem szándékozik visszaadni őket. Minket kér meg rá, hogy segítsünk neki. Oda is adja a pénzt. A következő két küldetés teljesítése után jutunk csak hozzá a hőn állított levelekhez. A küldetés nyilván akkor fog teljesülni, ha megkapja ükapja verseit.


Beszélgetés a Versgyűjtővel (Talk to the poem collector)

Küldetést adja: Kouji Hisakawa

Beszélgessünk egy kicsit a versgyűjtővel. Talán mi majd rábírjuk, hogy hajlandó legyen kiadni a kezéből a verseket, amikre rátette ragadós mancsát. Köti az ebet a karóhoz, még egy feladatot is megcsináltat velünk, aztán úgy dönt, mégsem adja vissza a leveleket. Ha otthagyjuk és kikocogunk az új házikójába a folyópartra (amit megpucoltunk a zombiktól - ld. következő küldetés), és ott ismét megpróbálunk beszélni a fejével, sikerrel járunk. Két eshetőségünk lesz: vagy adunk neki 500 aranyat (így 100 aranyat bukunk az üzleten), vagy levágjuk (amire igen nagy esély van, ugyanis eléggé fel tudja paprikázni az embert a stílusa). Tehát így vagy úgy, de végül hozzájutunk a levélhez. Vigyük vissza Koujinak.


A költő öreg házának megtisztítása (Clean the old house of the poet)

Küldetést adja: Kimura Ishii

Amikor belépünk a nő házába, rögtön patáliát csinál, mintha lopni mentünk volna (pedig nyitva van az ajtó). Amikor elmondjuk neki, miért jöttünk, nagy kegyesen nem dob fel minket az őrségnek. Viszont azt ígéri, hogyha megtisztítjuk az öreg költő házát az ott hemzsegő zombiktól (van vagy 5-6 darab :-) ), amit nemrég vásárolt meg, akkor talán meggondolja a dolgot. Írtsunk, szóljunk, de az xp-n kívül más nem fogunk kapni a zsugori asszonyságtól.


A varázspor terjesztő utáni nyomozás (Investigation about the magic dust dealer)*

Küldetést adja: Hajime Masaware

Amikor belépünk a városba, a kaputól balra áll egy másik őr. Ha dumcsizunk vele kicsit, akkor megkér minket egy különleges feladatra. Nemrégiben elkaptak egy embert, aki mágikus port szállított be a városba, de nem hajlandó elárulni a belső terjesztő nevét, így nekünk kellene kiderítenünk. Átad egy adag port, elküld minket a helyi kocsmába, hogy beszéljünk a fogadóssal és ezzel megkezdődik a nyomozás. Ez a küldetés akkor fejeződik be, ha végigjártuk a következő három küldetést és jelentünk Hajime szannak.


Kapcsolatfelvétel a varázspor terjesztővel (Contacting the magic dust dealer)*

Küldetést adja: Kenji Sahi

A nyomozás első eleme, hogy keressük fel a fogadóst. Menjünk a kijelölt pontunk után, s így eljutunk a kocsmába. Az ajtóban áll a tulaj, Kenji Sahi. Ha szóba elegyedünk vele, ő azonnal továbbküld minket Takumi Kajiurához, a kereskedőhöz. Ez a küldetés akkor lesz kész, ha odaérünk az ipséhez.


Varázspor üzlet (Magic dust business)*

Küldetést adja: Takumi Kajiura

Ha megleljük a pöttyöt, vagyis Takumi Kajiurát, és átadjuk neki a csomagot, még nem enged el minket. Konkrétan visszapasszolja a csomagot, hogy vigyük tovább a megrendelőjének, Arai Kurharanak. Nem gond, jól jön a lóvé, amit az üzletből kaphatunk. Menjünk és kézbesítsük a porocskát. Eztán már visszamehetünk Hajimehoz és lezárhatjuk a nyomozást.


Keresd meg a tudóst (Find the scholar)*

Küldetést adja: Hajime Masaware

Ha befejeztük Hajime előző küldetését, akkor a legközelebbi találkozásunkkor (vagyis ha újra megszólítjuk) ad nekünk egy újabb feladatot. Ezúttal egy idős tudósnak van szüksége kétkezi segítségre. Megmutatja nekünk, hol találjuk az öreget. Tipegjünk oda, és kész is a küldetés.


A templom megnézése (Look in the temple)*

Küldetést adja: Kano Mizoguchi

Kano Mizoguchi, a tudós azt akarja, nézzünk körül a templomban, mivel azt gyanítja, hogy a város körül elszaporodott bogarak valahonnan onnan jönnek. Azon morfondírozik, hogy ennyi bogár csak úgy nem terem magától. Valaki biztosan idehozta és tenyészti őket. Másként ekkora mennyiségben nem szoktak előfordulni. (És mi csöndben megfulladunk a nevetéstől... Hisz ugye emlékszünk még a Szélfogó falvi Orin mesterre, akinek elvittük a királynő tojását?) Ad nekünk egy kulcsot a templom mellékajtajához. Nézzünk körül a rejtélyes szent helyen. Persze bogarakkal nem találkozunk ott, viszont akad majd jónéhány Kígyómester (randa nagy kígyók pajzzsal és karddal felszerelkezve). A küldetés akkor teljesül, ha eljutottunk az utolsó terembe, ahol a Víz kő is van. Még ne vegyük magunkhoz!!! Menjünk ki és jelentsünk.

Tipp: csakis akkor vegyük magunkhoz a Víz követ, ha már minden más küldetést megoldottunk a városban, különben kellemetlen meglepetésben lesz részünk. Ugyanis mikor zsebünkben a kővel kilépünk a templomból, azt látjuk, hogy mindenki halott és mindjárt a templom kapujában orkok rontanak ránk. Ez azért van így, mert több felől is hallhattuk, hogy a Víz kő védelmezi a várost az orkoktól. Amint a kő elkerül helyéről, az orkok azonnal megérzik, hogy a védelem megszűnt és lerohanják a várost.
Hallottam mentő megoldásról arra az esetre, ha már véletlenül idő előtt levettük a követ (a visszatöltésen kívül): ha van feltámasztás varázskártyánk és 15-ös szinten tudjuk a Levegő mágiát. Akkor még feltámaszthatjuk az öreg tudóst és beszedhetjük jutalmunkat. Vagy még azokat is, akikkel még befejeztlen küldetésünk van. De ezt a küldetést érdemes utoljára hagyni. Azonban ezt sokan cáfolták, mert a felélesztéssel már csak a harcban hívhatjuk segítségül az elesetteket.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information