Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Cathalon PDF Nyomtatás E-mail

Cathalon térképe


Közellenség (Public enemy)

Küldetést adja: Sygius Destrus
Hírnév: A Társaság

Sygiusszal és segédjével Amberrel Cathalontól észak-nyugatra, a homokbányához vezető út elágazásánál egy rom belső terében találkozhatunk. Beszélgessünk kicsit Amberrel és hírnevünk a Társaságnál emelkedni fog (mert a hölgyemény megállapítja, hogy az általunk alakított hős nem csak egy agyatlan izom-zsoldos). Mostmár Sygius is szóba fog állni velünk. Azt akarja, oldjuk meg az Enklávéval kapcsolatos problémáját. Enklávé egy nekromanta falu, mely valahol délen található (ez az alaptérképen nincs megjelenítve, de renderelt térképünkön megtalálható). Sygius szerint nem az orkok a legnagyobb rossz, ami a világgal történni fog. Ők csak a szükséges rossz, akiket kihasználnak a nekromanták. Valójában onnan terjed szét a világban a néma gyilkos homály, amely egy idő múlva mindent beborít. Valaki összefogta a nekromantákat és ők most minden eddiginél nagyobb tervet szőnek: világuralomra akarnak törni. Úgy hírlik, hogy az a személy, aki összefogja őket Láng néven neveztetik. És mint minden hadnak, ha a nekromatnáknak is elpusztulna a vezetőjük, meggyengülnének. A feladatunk tehát: likvidálni a Lángot. (Csupán egyetlen apró problémánk merül fel a rengeteg nekromantán, orkon és egyéb útbaeső lényen kívül: be is kell hozzájuk jutnunk. Tehát nekünk arra is kell ügyelnünk, hogy a Nekromantáknál elérjük a megfelelő hírnevet. Ehhez pedig az eddigi nekromanta küldetéseken kívül az Enklávé fejezetben találhatunk feladatokat.)


Egy egyezség (An agreement)

Küldetést adja: Samon Veller
Hírnév: Kereskedő Céh

Beérünk a városba. Ha teljesítettük a tharbakini "A bizalom megszerzése" küldetést (és bejutunk a megfelelő házba, mert nálam legalábbis zárva volt az ajtó és csak akkor tudtam beosonni, amikor előjött onnan egy céhtag, majd visszatért a házba), tehát átadtuk neki a Tharbakinból hozott csomagot, Samon megbíz minket egy újabb csomag kézbesítésével. A célpont ezúttal Qudinarban lesz, Garrid Swannak hívják. Mi sem egyszerűbb ennél, csak odamegyünk, megkeressük a helyi Kereskedő Céh székhelyét és lepasszoljuk a csomit.

Megjegyzés: Ez a küldetés folytatódik aztán, és egy másik csomagot Ashosba kell majd vinni, de az 1.4-es patchnél is még bugos és nem vihetjük feljebb hírnevünket eléggé, hogy Garrid megbízzon minket a feladattal. Az 1.6-os vagy újabb patch után ez a feladat simán telejsíthető!


Ork katapultok (Orc catapults)

Küldetést adja: Raul Dang
Hírnév: Testvériség

Raul azt akarja, menjünk a Hadeborg kastélyba (a Gon-folyótól délre található) és szereljük ki az ott található katapultokból a hajítószerkezetet. Ez azért hatásos, mert az orkok valószínüleg készíteni nem tudnak ilyen szerkezeteket, csak kezelni tudják őket. Vállaljuk el, mert megéri, de csak akkor menjünk oda, ha már elég erősek vagyunk párszáz ork levagdalásához. A hajítógépek a teleport közelében találhatók, a várfal tövében. 3000 arany üti a markunkat ezért a cuccért.

Tipp: Miután megszereztük Hadeborgban a kioldószerkezeteket, a Cathalon déli útjánál ácsorgó fickónak (6.000 aranyért), aztán pedig leverhetjük, visszavesszük tőle a cuccost, még mielőtt a küldetés visszavonásra kerülne. Ámbár ez a variáció nem 100%, hogy működik...


A nyílkészítő (Arrow maker)

Küldetést adja: Mellor

Mellornak 5 darab dodótollra van szüksége a nyilak elkészítéséhez, amit valaki megrendelt tőle. Ő nem szerezheti be, mivel a felesége elhagyja, ha megöli azokat az "édes kis madarakat". Hát ha nekünk van elég türelmünk levadászni ezeket a cuki tollasokat, akkor adjunk neki tollakat. (Ha nincs szívünk, vagy éppen türelmünk őket hajkurászni, akkor írjuk be a konzolba: CREATE ING_35.)


Nyilak Rigwellnek (Arrows for Rigwell)

Küldetést adja: Mellor

Ha végeztünk az előző küldetéssel, megkér minket, vigyük el a nyilakat Rigwellnek a Keleti Katonai Táborba. Hát vigyük. Aztán ha kialkudtuk az árát, térjünk vissza Mellorhoz a jutalmunkért.


Ork álcázási páncél (Orc camouflage armor)

Küldetést adja: Creo

Creo egy kovács, aki arra szakosodott, hogy egy bizonyos típusú kém vértezetet készítsen - aki ezt viseli, megszólalásig úgy néz ki, mint egy ork. Ez nagy segítség lenne nekünk, feltételezve, hogy előbb vagy utóbb be kell lépnünk Gor Gammarba. Ahhoz, hogy megkapjuk ezt a páncélt, Othistól parancsot kell kérnünk. Ha megkapjuk a páncélt, teljesül a küldetés.


Beszélj a fegyvermesterrel (Talk to the weaponmaster)

Küldetés adja: Creo

Beszélnünk kell Othisszal, a fegyvermesterrel és kérnünk kell tőle egy parancsot ahhoz, hogy megkaphassuk az ork álcázási páncélt.


Fizetség az engedélyért (Pay for the Permission)

Küldetést adja: Othis

Hát Othist viszonylag könnyű meggyőzni, hogy szükségünk van az engedélyre, ugyanis olyan korrupt, mint az állat. Konkrétan ő ajánlja fel, hogy 2000 arany pénzért rittyent nekünk egy fegyverzet rendelési okmányt. Adjuk oda a lóvét és cserébe nem csak az engedélyt kapjuk, hanem +1 képesség pontot is.


Fizetés a páncélzatért (Pay for the armour)

Küldetést adja: Creo

Ha ezt a parancsot megszereztük, jöjjünk vissza, adjuk át Creonak, aki ezután még 5000 aranyat kér fizetségül. Legközelebb ha szóba elegyedünk vele, megkapjuk a páncélt is.


A művész (The artist)

Küldetést adja: Brokat

A helyi festőnek szüksége van 4 darab sáfrányra, hogy befejezhesse művét. Nehéz bármit is mondani ehhez a küldetéshez. Talán annyit, hogy biztosan megtalálhatók Cathalon közelében. Mindenesetre szép kis summa jár érte. És már csak azért is érdemes vele beszélni, hogy alaposan kinevethessük magunkat. :-)


Igaz csillagjóslás (True astrology)

Küldetést adja: Fariel

Fariel azt akarja, hozzunk neki egy hibátlan gyémántot, hogy megjavíthassa csillagvizsgáló készülékét. Találhatunk egyet a városi börtönben - bejárata Cathalon déli részében található. Vigyázzunk az élőhalottakra. A gyémánt ott hever a földön az egyik kamrában. Vigyük el Farielnek némi aranyért cserébe. Ám ha utunk során már összeszedtünk egyet, automatikusan felajánljuk neki. (Ettől persze még ellátogathatunk a tömlöcbe.)


Csillagjóslás ellen (Against astrology)

Küldetést adja: Garondel

Garondel egy jós, aki Gil Braver házában - vagy akörül - lébecol. Garondel egy pók idéző varázslatot akar használni Fariel házában. Odaadja nekünk az ehhez való szobrocskát, s más dolgunk már nincs is, minthogy bemegyünk Fariel házába. No, a varázslat azon nyomban életbe lép, s megjelenik egy óriás pók. Persze rögtön ránk támad, mivel mi vagyunk hozzá a legközelebb. Hagyhatjuk, hogy a városi őrség végezzen vele, de egy kis xp-ért mi is "vállalhatjuk a kockázatot". Ezután visszaléphetünk Garondelhez, s miután jól megmondtuk neki a magunkét, megkapjuk a jutalmat.


Menekültekkel elárasztva (Crowded with refugees)

Küldetést adja: Gil Braver

Gil Cathalon északi bejárata mellett az utcán ácsorog. A házába már nem tud bemenni, mert tele van menekültekkel. Ő egy rendkívül jószívű ember, de már nincs hely az ide érkező otthontalan embereknek. Viszont Rose Primsey háza üresen kong. Csak a kőszívű asszony húzhatná ki őt a pácból, de vele már nem áll szóba. Már csak bennünk reménykedik. Ha sikeresen beszélünk a nővel, a küldetés megoldódik.


Beszélgetés Rose Primseyvel (Talking to Rose Primsey)

Küldetést adja: Gil Braver

Csak annyi a dolgunk, hogy a bal oldalon álló ház ajtaján benyitunk (a térképen jelölve van) és bepróbálkozunk a némbernél. Persze ez nem fog sikerülni csak úgy. Kezdjünk bele majd "Az Örökség" küldetésbe, melynek során kapunk egy csokor gyönyörű virágot. Ha a leírásnak megfelelően járunk el, a virág feleslegessé válik. Na és amikor már ott a kezünkben a csokor, azzal próbáljuk meg levenni lábáról Rose-t. Meglátjátok, el fog olvadni! Rögtön szóba áll velünk. Kiönti szívét, hogy hiányzik neki a gyerekzaj, meg ilyenek. A végén ott fog olvadozni, hogy milyen jó lesz, ha megint élettel telik meg a háza. Mostmár ez a küldetés is rendben van.


Az örökség (The heritage)

Küldetést adja: River Dras

Hát ez is egy szép hosszú küldetés-sorozat első eleme. Alaphelyzet a következő: adva van egy River Dras nevű ember, akit az apja nagyon szeretett. És adva van egy fivér, Morio Dras, akit az apjuk kevésbé szeretett, pedig ő mindent megtett érte. Halálos ágyán is ő ápolta, mivel fivére éppen Qudinarban kereskedősködött. És bár apja mindkettejükre hagyta vagyonát, Morio nem óhajt osztozni rajta. River azonba tönkre megy, ha nem kapja meg részét az örökségből. Hát bennünk meg ugye dúl a családi érzet - és persze a vagyon is ott lebeg a szemünk előtt -, úgyhogy kész örömest felajánljuk segítségünket a bajba jutott kereskedőnek. Ha a következő küldetéseket (az utolsó kivételével) megcsináljuk, akkor megtudhatjuk közben, hogy Morio álmában szokott motyogni az örökségről. Térjünk vissza Riverhez ezzel az információval és javasoljuk neki, hogy osonjon be testvéréhez az éjjel és hallgassa ki. Mikor legközelebb találkozunk vele, már nála van az örökség jogos része. Persze mostmár ő is boldog és kész örömest átadja nekünk a jutalmunkat.


A boldogtalan testvér (The unhappy brother)

Küldetést adja: Morio Dras

Ha odakocogunk Morio Drashoz, s előadjuk neki, mit kíván tőle testvére, elég bunkó módon viselkedik még velünk is. Persze mi már Clovelly falubeli tapasztalatainkból eredendően profi lélekbúvárok lettünk, úgyhogy rögtön rátapintunk rossz kedve lényegére. Morio Drast elhagyta felesége, de ő vissza akarja kapni. Ennek érdekében kapunk tőle egy csokor gyönyörű virágot, hogy ezt vigyük el az asszonynak és adjuk át az ő nevében.

Tipp: Ha az alábbi küldetéseket megoldjuk, nem lesz szükség erre a virágra, s oda tudjuk adni Rose Primsey-nek, hogy elősegítse a menekültek ügyét.


Thuya és Ayla (Thuya and Ayla)

Küldetést adja: Thuya Leslo

Amikor Morio kinyögi, mi a baja, Cathalon egyik házánál megjelenik egy pont. Menjünk oda, s az ajtó előtt találkozunk egy hölggyel. Ő Thuya Leslo, Morio feleségének nővére. Teljesen ki van bukva, mivel húga folyamatosan hisztizik és ha egy pillanatra is otthagyja saját házát, mindenét kidobálja. Ő már talált megoldást arra, hogyan tessékelje haza húgát. Adna neki szerelmi bájitalt, de nem meri otthagyni otthonát. Hát menjünk el mi az alkímistához. Ha visszhoztuk neki a bájitalt, akkor lesz kész a feladat.


Beszélj Phyrrus Noxszal (Talk to Phyrrus Nox)

Küldetést adja: Thuya Leslo

Az alkímista is megjelölésre kerül térképünkön. Kocogjunk oda hozzá, s mikor szóba elegyedünk vele, megoldódik a küldetés.


Szerelmi bájital (Love potion)

Küldetést adja: Phyrrus Nox

Annyi a feladat, hogy meg kell vennünk a szerelmi bájitalt, amit már előre elkészített az alkímista az ilyen helyzetekre.


Béke két fivér közt (Peace between two brothers)

Küldetést adja: Morio Dras

Amikor legközelebb beugrunk a morcos Moriohoz, többé már nem is rossz kedvű, hiszen hitvese visszatért hozzá és jobban szereti, mint valaha. Ennek örömére ad nekünk egy kis lóvét - abból a "kis maradékból", aminek egy részét fivére már eltulajdonította az éjjel. Ellenben most örömmámorában békét szeretne kötni fivérével és megkér minket, ha már úgyis fogunk még beszélni testvérével, mondjuk meg, hogy legyen béke köztük. No hát mondjuk meg és ezt a családi viszályt is letudtuk.

Megjegyzés: Valószínűleg az ehhez a küldetés-sorozathoz tartozó egyik küldetés "aktív" jelölés marad a térképünkön. Ez azonban csak egy BUG.


Szegények táplálása (Feeding the poor people)

Küldetést adja: Drox Galor

A fickót a piactér közepén találjuk. Egy világos díszes ruhában ücsörög egy asztalnál. (Elég nehéz megtalálni a nagy sürgés-forgásban.) A tehetős ember egyben jószívű is (ami igen ritka) és a szegények számára egy ingyenkonyhát tart fent. Csakhogy az elmúlt időszakban annyi menekült jött a fővárosba, hogy már nem győzi étellel. Úgy tudja, hogy Orna Porrey jókora élelmiszermennyiséget halmozott fel magának. De az az asszony szívtelen és hajtatlan. Hát most minket kér, hogy próbáljunk valahonnan ételt szerezni. Végül azonban úgyis az öreg Orna Porrey fog rajtunk segíteni - bár nem tud majd róla... :-) Ehhez teljesítenünk kell a következő küldetéseket.


Beszélj Orna Porreyval (Talk to Orny Porrey)

Küldetést adja: Drox Galor

Meg fogtok lepődni: Drox arra kér minket, beszéljünk Orna Porrey-val (tartózkodási helye a térképünkön megjelölésre kerül), hátha mi rá tudjuk venni, hogy adjon némi ételt a szegényeknek. De mint az előbb is mondtam, az öreglány makacsul ragaszkodik a felhalmozott ételéhez. Egy falatot sem ad. Legalábbis még nem. De ha megcsináljuk a következő küldetéseket, és visszatérünk hozzá... Először is csacsogjunk neki egy kicsit a rontásról, meg a fertőzött ételről. Hogy úgy mondjam, "beetetjük" a vén szipirtyót. Ezután hálás lesz nekünk és megkér minket, ellenőrizzük le az ételét. Kapunk egy csomag ételt. Ezt fogjuk meg és adjuk oda Drox Galdornak. Ezután akár vissza is mehetünk Ornához és ha megszólítjuk, jót nevethetünk a végén. :-)


Fertőzött étel (Tainted food)

Küldetést adja: Saria Tolmok

Ha kicsit odébb lépünk a tömegből egy kis zöldséges pult előtt egy hölgyemény a segítségünket fogja kérni. Egy kicsit beszélgetünk vele erről-arról, majd kiböki, szeretné, ha segítenénk neki egy kicsit. A fő problémája az, hogy nem veszik az emberek az áruit, mert valaki azt terjesztette, hogy a városba fertőzött étel jutott be. Mindenki pánikol, és inkább éheznek, de nem nyúlnak az ételhez. A kaja meg ott rohad a konyhákban. Sarianak szüksége van egy módszerre, hogy kimutathassa, az ő áruiban nincsen rontás. Ha megcsináljuk neki a következő küldetést is, kap egy készüléket, amely tökéletesen alkalmas erre.


Étel szállítmány (Food delivery)

Küldetést adja: Saria Tolmok

Az előző küldetés során kapunk egy csomag ételt, hogy vigyük el Claviusnak (helye a térképen villog), hogy megvizsgálhassa. Vegyük magunkhoz, vigyük az ürgének. Ő meg erre ad egy készüléket, amit visszavihetünk Sariának, akinek ettől helyreáll a lelki békéje. És ezzel elértünk a kisebb küldetéssorozat végéhez.


Jó üzlet (Good deal)

Küldetést adja: Talor Ravinard

Még Ashosban kapjuk meg "A Vezető" küldetést, melynek kapcsán meg kell látogatnunk Talor Ravinardot. Meg is lepődhetnénk akár, de így a játék vége felé már edzettek vagyunk és gondolatolvasók. Talor Ravinard Aki Hosuno fejét akarja tőlünk. Pontosan ugyanakkora összeget ajánl fel ezért, mint amekkorát Aki Hosunotól kapnánk, ha a kereskedővel végzünk. És megint eljött az ideje egy végleges döntésnek: kinek a párján állunk? Ezt a küldetést csak akkor végezhetjük el, ha megöljük Aki Hosunot. És nyilvánvalóan elbukjuk, ha Ravinardot öljük meg. Giriza vagy Kereskedő Céh? Rajtunk áll, mely szervezet éli túl! :-)

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information