Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Négy kő falva PDF Nyomtatás E-mail

Négy kő falva térképe


A gyógyítók gyűlése (The healer's meeting)

Küldetést adja: Mostrol Mirra

Mostrol Mirra Négy kő falvától elszigetelten él egy házban. Megkér minket, hogy értesítsük Szélfogóban élő társait (Denor Patert, Famah Tolemet és Grah Magnat) az eljövendő találkozóról. Ehhez a küldetéshez három másik kapcsolódik. Akkor teljesül, ha mindhárom gyógyítót elküldtük a találkozóra.


Beszélj Denor Paterral (Talk to Denor Pater)

Küldetést adja: Mostrol Mirra

Beszélnünk kell Denornak a gyűlésről, és hogy sürgősen menjen oda. Érdeklődjünk a másik két gyógyítóról és megtudjuk, hogy ők most Clovelly halászfaluba mentek, mert ott járvány tört ki és elkél a segítségük. Így megkapjuk a másik két küldetést is.


Beszélj Famah Tolemmal (Talk to Famah Tolem)

Küldetést adja: Denor Pater

Ha elkocogunk Clovelly halászfaluba, ott az egyik szélén (térképünkön villog) megtaláljuk Famah Tolemot. Neki is csak beszélnünk kell a sürgős összejövetelről, melyet Mostrol Mirra házában tartanak.


Beszélj Grah Magnaval (Talk to Grah Magna)

Küldetést adja: Denor Pater

Clovelly másik csücskében (a térképünkön szintén villogó pontocska jelzi a helyét) ott ácsorog Grah Magna. Őt is el kell küldenünk Négy kő falvára a gyűlésre. És ha ő is elteleportál, akkor teljesül "A gyógyítók gyűlése" küldetés.


A gyógyítók lemészárlása (The massacre of the healers)

Küldetést adja: Grah Magna

Hát ugorjunk vissza mi is Négy kő falvára. Meglepetésben lesz részünk, ugyanis a békés gyűlés vérfürdőbe fullad. A gyűlés csak egy csapda volt. Mostrol Mirra nem is Mostrol Mirra, hanem egy dühöngő őrült, aki megölt két gyógyítót, csupán Grah Magna menekült ki a kunyhóból és megsebesítette támadóját. Megkér minket, hogy öljük meg azt az őrültet.


Egy apa bosszúja (A father's revenge)

Küldetést adja: Mostrol Mirra

Hát lépjünk be a kunyhóba, mely előtt mostmár ott hever a két másik gyógyító holtteste. Beszéljünk azért a férfivel. Kiderül, hogy a szélhámos, aki Mostrol Mirrának adta ki magát, egy felbőszült apa, aki bosszút akar állni a lánya haláláért. (A lány azért halt meg, mert nem volt pénze kifizetni a gyógyítókat, s még azt sem engedték meg neki, hogy kis részletekben kifizesse. Gyógyszer híján pedig szörnyű kínszenvedések közepette az öreg karjaiban halt meg a gyerek.) Meg kell ölnünk a maradék kapzsi gyógyítót is.


A gyógyító könyörgése (The healer's begging)

Küldetést adja: Grah Magna

Ha kimegyünk és megmondjuk véleményünket Grah Magnának, ő azonnal tagadni kezdi, hogy ilyet tett volna és könyörög, hogy mentsük meg az őrülttől. Ennél a párbeszédnél el kell döntenünk, mit teszünk. Ha elfogadjuk, amit mond és nem öljük meg az apát, hanem mégis vele végzünk, akkor mindenki ránk támad (még az őrült apa is!). Tehát vagy hiszünk neki és az apától szabadulunk meg (akkor ez a küldetés sikeres, de elbukjuk az "Egy apa bosszúja" küldit), vagy nem hiszünk neki és végzünk vele. Ekkor ez a küldetés ugrik, viszont az apa megbékél és megkönnyebbülve hal meg - a szemünk láttára. Ez a küldetés-sorozat igen tragikus véget ér, akárhogyan is döntünk. De ez nem az egyetlen eset ebben a játékban.


Fekete árnyék (Black shadow)

Küldetést adja: Juna Evrist
Hírnév: A Társaság

Addig nem kaphatjuk meg a küldetést, míg alaposan fel nem tornásszuk hírnevünket a Társaságnál. Ha Juna nem áll velünk szóba, keressünk még olyan küldetéseket, amik növelik repunkat a Társaságnál (ld. előző küldetések, vagy Frakció bónuszok). Juna azt akarja, hogy oldjuk meg a nyugatra lévő toronyban élő nekromantákkal kapcsolatos problémát. Tulajdonképpen a lényeg az, hogy az ott föllelhető összes nekromantát, zombit és hullarablót - és amúgy általánosan mindent, ami mozog - vágjunk le. (Azért az egyik lépcső sötét zugában álló pacit - bármilyen ronda szegény - kíméljük meg. Én először levágtam, mire észrevettem, hogy az egy ló akar lenni...) Na mostan ha odamegyünk, iszonyat sok nekromanta, jónéhány zombi és csontváz némi hümmögés és hammogás közepette fogad minket. Tehát kezdő szinten ne nagyon hősködjük magunkat a Sötét torony kőfala mögé. (30-as szint körül már meg lehet próbálni megfelelő taktikával.)


Az igazi (I'm the real one!)

Küdletést adja: Annon Moha

Hát ez is egy küldetés-sorozat első fejezete. Innen indul és ide tér vissza az események sora. Tehát az alaphelyzet a következő: adva van az Annon Moha nevű mágus, akinek kiváló tanítványa nem hajlandó többé dolgozni neki, mert nem biztos a dologban, hogy az "igazinak" dolgozik-e. Ugyanis a mágus volt oly szíves és - mint később kiderül - a főmágus unszolására belement, hogy megduplázzák őt. Azonban akkor kapott egy tükröt, hogy azzal, ha úgy adódik, megsemmisíthesse másodpéldányát. No ezt a tükröt lenyúlta a szerencsétlen, rémült tanítvány, s így - hiába lenne hajlandó megszabadulni duplikátumától - nem tehet semmit azért, hogy visszakapja tehetséges segédjét, aki nélkül félkarúnak érzi magát. Szélfogó faluban leljük fel a másik mágust, aki szakasztott ugyanezt a dumát fogja lenyomni nekünk, ha ott járunk és beszélgetünk vele. (Onnan is megkapjuk a küldetést ugyanezen a címen, de a végigjátszását ide írom le.)


Beszélj a tanítvánnyal (Talk to the apprantice)

Küldetést adja: Annon Moha

No ez első kapcsolódó feladat. Meg kell keresnünk az ellógott tanítványt és meg kellene győzni őt, hogy adja vissza a tükröt, hogy végre megint csak egy mestere legyen. A tanítvány - névszerint Esperon Hiatos - kint ücsörög a falu közepén egy padon. Hát őt aztán nem lehet meggyőzni addig, míg nem beszélünk a főmágussal, hátha ő meg tudja mondani, melyik mágus az eredeti. Ugyanis az a problémája, hogy nem tudja kinek adja oda a tükröt. Ha beszéltünk a főmágussal, ki tudjuk tőle csalni a tükröt azzal, hogy a főmágus egy jelet tett az igazi mágus nyakára és mi meg tudjuk különböztetni az igazi mesterét a másolattól. (A válasznál jelölve lesz, hogy ez hazugság.) Ezután odaadhatjuk a tükröt a Négy kő falván élő, vagy a Szélfogóban élő mágusnak, vagy a főmágusnak (anyagilag ez a legkifizetődőbb).


Beszélj a Főmágussal (Talk to the Archmage)

Küldetést adja: Esperon Hiatos

A tanítvány kérése szerint el kell mennünk a Cathalonban élő főmágushoz, Lokar Maioshoz és beszélnünk kell vele. (Térképünkön villogó pont.)


A tükör visszaszerzése (Retreiving the mirror)

Küldetést adja: Lokar Maios

Cathalonban járva bekukkantunk Lokar Maioshoz, a főmágushoz. Dumcsizzunk vele és vállaljuk el, hogy elhozzuk neki a tükröt. Abból, amit ő mond az derül ki, hogy a főmágusnak eszébe sincs - és már nem is tudná - megmondani, melyik az igazi Annon Moha. Ugyanis ők találták ki, hogy a két megüresedett posztra két tapasztalt mágus ültessenek és csak egy volt. Ez volt a legjobb megoldás a Társaság szempontjából. Az már mellékes, hogy a tanítvány félőrült lett a dologtól és szerencsétlen mester is szeretné már visszacsinálni... Szóval ha nem vállaljuk el, akkor nem tudjuk kicsalni a tanítványtól a küldetést. Egyebekben pedig úgy is végigvihetjük ezt a küldetés-sorozatot, hogy valóban visszahozzuk neki a türköt, amiért gazdagon megjutalmaz minket, viszont marad utánunk két szomorú mágus és egy szerencsétlenül vinnyogó tanítvány.


Pusztítsd el a mágus másolatát (Destroy the mage's duplicate)

Küldetést adja: Annon Moha

Ha elmondtuk az egyik mágusnak - legyen mondjuk a Négy kő falván élő, ha már ide kerül a leírása -, hogy megszerztük a tükröt a tanítványtól, akkor megkapjuk ezt a feladatot. Ez tulajdonképpen annyiban áll, hogy - és ez itt egy végleges döntés! - annak a mágusnak odaadjuk a tükröt, amelyiket "életben akarunk hagyni". Amelyik mester megkapja a tükröt, megsemmisíti a másikat. (Ne feledjük, hogy még visszavihetjük a tükröt a főmágusnak, de akkor bukjuk ezt a küldetést.) Hát találjuk ki, mi legyen a sztori vége és cselekedjünk annak megfelelően.

Tipp: Ha még szemétkedni akarunk, odamehetünk a tanítványhoz, miután átadtuk a mesternek a tükröt és csak úgy félvállról megemlíthetjük neki, hogy nem is volt megjelölve a mester és egyáltalán nincs jelentősége, hiszen mindketten szakasztott ugyanolyanok és már senki nem is tudja, hogy melyik volt az eredeti.


Adomány (Charity)

Küldetést adja: Laza Larat

Ha kelet felől érkezünk Négy kő falvára, találkozunk egy Laza nevű lánnyal. 5 aranyat fog kérni tőlünk az édesanyja gyógyszerére. Ő és édesanyja az erdőben egy házban élnek és nagyon szegények. Adjunk hát neki aranyat, s ezután mindig kapunk tőle gyógynövényeket, ha megállunk pár szóra. Még egy kicsit csaphatjuk neki a szelet is. Ám hirtelen már csak egy ifjút találunk a helyén. Tőle megtudhatjuk, hogy az erdőben gyógynövény szedés közben farkasok rontottak rá és megölték. Az anyja meg beleőrült a lánya halálába - pedig már gyógyulófélben volt nekünk köszönhetően.

Megjegyzés: egy játékos állítólag megtalálta a lány anyjának házát és mikor beszélt vele, valóban mérges volt. Én azonban akárhogy jártam be a vidéket - ezt bebizonyítandó -, nem találtam meg az említett házikót. Ha valaki mégis ráakad, írja meg és bejelölöm a térképen a helyét.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information