Tonar-sziget PDF Nyomtatás E-mail

Tornar-sziget


Élőhalott szerv cserekereskedelem - Organ Exchange For the Undead

Küldetést adja: Halotti bizonyítvány

Kripta - Szerv cserekereskedelemAmikor az "Elveszett lelkek" küldetés kapcsán belépünk a régi temetőbe Tornar szigetén, zombik és csontvázak rontanak ránk a semmiből. Az első roham végén kutassuk át a hulla-hullákat. Az egyiküknél lesz egy Halotti bizonyítvány, ezt olvassuk el. Kiderül, hogy az egyik kriptában élőhalott szerv cserekereskedelem folyik. Ha be akarunk lépni, beszélnünk kell a Klubvezetővel. Itt az első kertben térjünk ki jobbra, az északi csücsökbe, menjünk be a kriptába. Öljük le a kellemetlenkedő zombikat, majd szólítsuk meg a Klubvezetőt, aki az egyik falmélyedésben álldogál, mondjuk neki, hogy van nálunk egy Halotti bizonyítvány. Ekkor a háta mögött fal megnyílik és láthatóvá válik egy élőhalott kocsma! :-)
Lépjünk be, nézzünk körül, keressük meg a Szabályzatot - az ivópulton van -, olvassuk el. Ezután beszélgessünk a rászoruló holtakkal: Szarvaskoponyával, Hullarablóval és Csontival. Mindegyikük ad nekünk egy-egy feljegyzést, melyben tudtunkra adják, mire van szükségük. Szarvaskoponya egy szemgolyóra vágyik, Hullarabló emberi lábizomra, Csonti meg emberi agyra. A cserekereskedelmi láncot kezdjük azzal, hogy a csapostól veszünk egy emberi szemgolyót. Ezt adjuk Szarvaskoponyának, akitől cserébe kapunk egy emberi lábizmot. Ezt vigyük oda Hullarablónak, aki cserébe ad egy emberi agyat. Ezt toljuk Csonti orrürege alá, mire a csontváz ad nekünk egy meghívót az Élőhalott táncklubba. A meghívót mutassuk be a Klubvezetőnek, aki hátat fordít nekünk és a háta mögött megnyíló újabb rejtett átjárón át elindul.
Kövessük a Klubvezetőt az Élőhalott táncklubba. A Szabályzat egyik pontja kitért arra, hogy az Élőhalott szerv cserekereskedelemben résztvevő egyének NEM lehetnek ÉLŐK. Csakhogy mi azok vagyunk. Nézzünk körül a kerek teremben. Amikor a táncparkettre tévedünk, odaszólunk az egyik táncos lányra, hogy "Rázd meg bébi", amivel természetesen leleplezzük magunkat. Ekkor hirtelen minden jelenlévő élőhalott ránk támad. Csak győzzük őket leverni, mert itt még oltár sincs, ahol töltikézhetnénk egy kicsit. Viszont ha sikerül legyőznünk az utolsó élőhalottat is, kinyílik még egy rejtett fal, s bebocsátást nyerünk egy páncélterembe.
Menjünk be a kis kamrába, és szedjünk fel mindent, amit csak találunk. Ide halmozták fel az ellopott temetkezési tárgyakat és ajándékokat (Hogy ki halmozta fel ezt a sok mindent? Az egyik kriptában megtalálhatjuk a Halál tanítványának naplóját. Abból megtudhatjuk.)


Kocsányos "a Kannibál" Tölgy - Quercus Robur Lecterus

Küldetést adja: Kocsányos "a Kannibál" Tölgy

Ez a küldetés bármikor felvehető, de célszerű akkor bekukkantani Tölgyhöz, amikor a Térképész archívumába tartunk, mert az oda vezető út mentén van Kocsányos házikója. Szóval amikor a Tornar-szigeten a dél felé vezető út vége felé letérünk az ösvényről jobb kéz felé a kis elágazásnál, akkor megpillanthatunk egy Tölgyet, amint szorgalmasan fát vág, vagy éppen fűrészel. Amikor megközelítjük, automatikusan megszólít minket. Beszélgessünk egy kicsit a kannibál fával, s ajánljuk fel segítségünket, hogy elkészítünk neki egy kiváló Erdei salátát. Kapunk tőle egy vésett tölgyfakérget, amit olvassunk is el. Ez a recept. Most össze kell gyűjtenünk a hozzávalókat:

  • Ősi ent fakéreg: ezt a három közül az egyik ősi entből nyerhetjük ki, akiket a Kaglivok szellemek begyűjtésekor öltünk meg (ld. "A természet szellemei")
  • Tökéletes hársfarönk: ezt Maren műhelyénél az egyik ládában találjuk meg vagy a kunyhóban, vagy a karámban.
  • Magányos fa levele: a Magányos fa a tornari temető közelében áll egy aprócska szigeten, a kripta bejáratától lehet jól rálátni, ide ússzunk ki (kicsit délebbről, a sziklavonulat végétől lehet lejutni a partra), majd a gyökerei között megtaláljuk a leveleket.
  • Juharszirup: ezt pedig a Régi szeszfőzdében találjuk meg az egyik ládában.

Ha minden hozzávaló megvan, a Rostos saláta kész, adjuk oda Kocsányosnak, akitől cserébe kapunk egy Fa karperecet.


"Fáklya" világítótorony - Lighthouse "Torch"

Küldetést adja: Edwin Teal kapitány

Ezt a küldetést - és még az ehhez egymás után kapcsolódó két másikat - csak akkor vehetjük fel, ha a "Szerelmi összeesküvés" küldetés végén a 3. megoldást választjuk! Semmilyen más körülmények között nem juthatunk be ezekbe a világítótornyokba.
A "Fáklya" világítótorony Tornar szigetének észak-keleti csücskében található. Edwin Teal kapitány egy nagyon régi naplóban olvasott róla egy kalandor jegyzeteiben. A napló elporladt, s neki nem volt ideje utána járni a történetnek, mely szerint ez a kalandor az Ublaryak szigetvilág világítótornyaiban halmozta fel az évek során összegyűjtött kincseit. Annyit lehet tudni, hogy a "Fáklya" torony kulcsa a lábtörlő alatt van. Ennyi elég is kiindulópontnak. Köszönjük szépen, megyünk is.
Nem fogom részletezni, hogy hol milyen és mennyi láda, meg miegyéb van, mindig alaposan nézzünk körül és mindent fosszunk ki, amit csak lehet. Ez - és a következő kettő - küldetés erről szól, ez a mi jutalmunk, amiért segítettünk Marennak és Edwinnek és ilyen békésen, frappánsan oldottuk meg az ügyüket.
Fáklya világítótorony katakombáiA torony alatt állva kukkantsunk be a lábtörlő alá, szedjük fel a rozsdás kulcsot, nyissunk be. A csapóajtón át ereszkedjünk le a katakombákba. Menet közben olorumokkal kell majd harcolnunk, és szembetalálkozunk egy zárt ráccsal is. A bal oldali kis helyiségben egy csapat olorum védelmében van a kapcsolókar, mely kinyitja. Öljük meg a szörnyeket, nyissuk ki a kaput és haladjunk tovább. Ismét találunk egy zárt rácsot bal oldalon, de ezzel most ne foglalkozzunk. Menjünk arra, amerre lehet. A folyosókon ismét találunk egy zárt rácsot, de miután eltakarítottuk az útból a zavaró tényezőket (olorumok), kinyithatjuk ezt is, és eljuthatunk egy négyzet alakú helyiségbe. Itt hirtelen csapdába esünk. Találunk itt négy kapcsolókart is, ezeket húzzuk meg. Ekkor megjelenik a Világítótorony őre, akivel meg kell küzdenünk természetesen. Ha végeztünk vele, kutassuk át a holttestét és vegyünk el tőle mindent. A rácsok felhúzódnak, mi pedig rövid úton távozhatunk: a lépcsősor tetején a kapcsolókarral nyissuk ki azt a zárt rácsot, amit idefelé jövet békén hagytunk. Hagyjuk el a katakombákat arra, amerről jöttünk.
Lépcsőzzünk fel egészen a világítótorony tetejére, ahol találunk egy teleportot. Használjuk, s így átugorhatunk a "Láng" világítótoronyba.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information