Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Gyakran Ismételt Kérdések a hivatalos oldalról PDF Nyomtatás E-mail


Kérdések a telepítéssel kapcsolatban

K: Az autorun nem működik, és nem tudom elindítani a telepítőt. Mit tegyek?
V: Nyisd meg a fájlkezelőt, majd az adott meghajtó betűjelére kattintva indítsd el a setup.exe fájlt (amennyiben nem indul el a fájl, akkor az egér jobb gombját nyomd meg hosszan s a felugró lehetőségeknél válassza az "Indítás rendszergazdaként" opciót).

K: A Two Worlds II telepítése során problémák merültek fel. Miért nem telepíti megfelelően a játékot?
V: Ha a gépére van telepítve vírusirtó, akkor azt a telepítés előtt ki kell kapcsolni (ne legyen aktív a vírus- és kémprogram védelem), ugyanis sok vírusirtó "vírus jellegű" programnak azonosítja be a játék telepítőjét.

K: A telepítés során amint elér egy bizonyos százalékot a folyamat, akkor az leáll. Mi ennek az oka?
V: Három dolog miatt is felmerülhet ez a hiba:

 1. Nincs elég szabad hely a merevlemezen. Törölj annyi felesleges programot, hogy a játék rendszerkövetelményében lefektetett 8 giga szabad tárhely rendelkezésre álljon (javasolt a 8,5 gigányi szabad hely).
 2. A telepítési szektoron sérült a merevlemez. Ebben a helyzetben egy "Scandisk" parancs megoldhatja a problémát (az Advanced System Care alkalmas erre, amely legálisan, ingyenesen letölthető a http://iobit.com weboldalról).
 3. Elképzelhető, hogy maga a DVD lemez felülete szennyezett, a por és az ujjlenyomatok is lehetnek a sikertelen telepítés okai. Ekkor meg kell nézni a DVD lemezt, amennyiben szennyezett, akkor azt egy puha ronggyal vagy zsebkendővel meg kell törölgetni - de finoman, hogy ne keletkezzenek a felületen durva karcolások!


Kérdések a játék indításával kapcsolatban

K: Mikor futtatom a Two Worlds II játékot, akkor a kurzor eltűnik, majd a játék lefagy.
V: Az esetek legnagyobb részében a problémát megoldja, ha telepítjük a legfrissebb verziószámú DirectX-et, illetve videokártya drivert és az Ageia/PhysX vezérlőket.

K: A játékban nem hallhatóak a hanghatások és a zene sem szól, pedig a hardver megfelelően van csatlakoztatva.
V: Az efféle problémák jelentős részében megoldás, ha a hangkártya illesztőprogramjának telepítjük a legfrissebb verzióját.

K: Torz a kép, illetve kirajzolási hibák fordulnak elő.
V: Valószínűleg elavult a videokártya illesztőprogramja, telepítsd a legfrissebb verzióját és a probléma bizonyára megoldódik.

K: A játék egyszer csak leáll, semmi hibaüzenetet nem jelez, csak "visszadob" a Windows asztalára.
V: Ennek a problémának több oka is lehet. Mint például a már korábban is említett hibalehetőségek:

 • A játék fájljai hiányosak
 • Régi verziójú a DirectX
 • Régi verziójú illesztő programok (videokártya, hangkártya)
 • A virtuális memória nincs engedélyezve, vagy a megadott virtuális memória mérete túl kicsi
 • A háttérben futó anti-vírus program akadályozza a program zavartalan működését.

FIGYELEM! Ha a játék lefagy, akkor minden esetben újra kell indítani a számítógépet, mert "DirectDraw" vagy a "DirectSound" hibaüzenettel ismét le fog fagyni, vagy nem lesz hang a játékban.


Tippek a hangzásproblémák megoldására

A problémák jelentős része a Creative hangkártya tulajdonosoknál szokott fellépni, kiváltképpen az Audigy sorozatnál, de bármilyen más hangkártyával felszerelt gépeknél is megoldhatja a problémát, ha a következőek szerint járunk el:

 1. Uninstalláljuk a hangkártya illesztőprogramot.
 2. Indítsuk újra a számítógépet - ekkor jelzi, hogy egy "Új hardvert" észlelt.
 3. Ekkor vagy az "Új hardver" ablakra rákattintva megkereshetjük azt a pontot, aminek a segítségével letölthetjük a hangkártya illesztőprogramját, vagy akár magunk is megkereshetjük a hangkártya illesztőprogramját. A lényeg, hogy a lehető legfrissebb legyen! Mivel a Windows Vista és a Windows Seven (Windows 7) alapból felismerik a hangkártyákat, azon gépeknél így nagy a valószínűsége annak, hogy a legrégebbi hangkártya illesztőprogramot töltötte le a frissítéssel, ezért ebben az esetben is szükséges a frissítés!


Általános érvényű tanácsok

Amennyiben a fentiek nem oldották volna meg a problémát, avagy problémákat, akkor segíthet a diagnosztika futtatása. Ezt úgy teheted meg, hogy a Start menüben a Futtatás mezőbe beírod a parancssort, azaz a dxdiag-ot. Ekkor a hangkártya dobozára kell kattintani, majd a "Hardware gyorsításnál" a 100%-on lévő csúszkát állítsd "Normál gyorsításra". Most indítsd újra a játékot, amennyiben még mindig hangproblémák lépnek fel, akkor ismét elő kell hívni a dxdiagot, és a csúszkát a "Alap gyorsításra" kell állítani. Ha még mindig problémák lépnek fel, akkor a gyorsításnál válaszd ki a "Nincs gyorsítás" lehetőséget.

A felmerülő problémák jelentős részénél a driverek frissítésével megoldódnak a gondok, így amennyiben problémák merülnének fel, az első dolgod az legyen, hogy frissíted a drivereket: DirectX, videokártya driver, hangkártya driver.

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information