Two Worlds - magyar rajongói oldal; hírek, leírások, végigjátszások, letöltések, tippek-trükkök, képek, információk
Háttértörénet PDF Nyomtatás E-mail

Lélegzetelállító utazás Antaloor múltjába

Mikoron Antaloor teremtetett az idők kezdetén, számos nép lakta e paradicsomot, harmóniában élve egymással. Ám ez a béke nem tartott soká. Felkelések és polgárháborúk sora vette kezdetét - s az ellenségeskedés végül száműzte a harmóniát. A csatározások és a nagyobb háborúk végül oly mértéket öltöttek, hogy Antaloor civilicált élete összeomlott. Ennek hatása olyan messzire ért, hogy csaknem egész Antaloor beleroppant az erők rivalizálásába. A négy elem - Víz, Levegő, Föld és Tűz - erőszerkezetét a végletekig feszítették, s már csak herkulesi erőfeszítésekkel lehetett megóvni a világot a teljes katasztrófától. A pusztítás mértéke iszonyatos volt.

Ebben az apokalipszis közeli állapotban láttak napvilágot az Árvák, egy kis társaság, kik a jó oldalán harcoltak. Bár kevesen voltak, elhatározták, hogy tanulnak a letűnt generációk hibáiból - és új kort vezetnek be. Négy Árva emelkedett ki a többi közül - akik az új kor szellemi vezetésére voltak hivatottak. A történelmi találkozón egy hatalmas paktum jött létre, melynek értelmében végleg helyrehozzák az őseik által Antaloorban okozott károkat.

Saját álmaikat áldozták fel, hogy békét hozzanak a világnak és örök szolgálatot fogadtak a négy elementál hatalmának. Így lettek ők Antaloor Istenei, kiket a mai napig imádnak: Maliel a Víz istennője, Throglin a Föld istene, Yatholen a Víz istene és Aziraal a Tűz istene. Az általuk teremtett béke hosszú-hosszú ideig tartott... egészen addig, míg a gonosz Gandohar felfedezte az Árvák ősi írásait. Megfejtette őket, s végül megismerte a négy elementál erejének titkát. A végzet új formája fenyegette egész Antaloort - és fenyegeti a világot még ma is. Gandohar arra használta újonnan szerzett tudását, hogy irányítása alá vonja az elementálokat, s így az egész világ felett uralkodhasson.

Gandohar, a Sötét Nagyúr tudta, ha hozzáférhet a négyek hatalmához, még arra is esélye lehet, hogy ő maga is istenné váljon. Megfontolt tervének és alattomos cselszövéseinek köszönhetően sikerült megzavarnia az elemek közti egyensúlyt. Amikor pedig a Tűz istene legyőzetett, egy újabb elem számára nyílt meg az erők kapuja - s azóta a sötét mágia gonosz árnyéka rávetül egész Antaloorra. Gandohar megragadta ezt a gazdátlanul tomboló új elementál nyújtotta egyedülálló lehetőséget. Elindul a maga sötét útján, s megpróbálta e hatalmas Kyra testébe zárni, aki az Árvák leszármazottja volt. Azt gondolta, ez majd segít neki teljesen uralma alá hajtani a sötét mágiát, s elfoglalhatja helyét a többi isten között. De Kyra emberi teste - származás ellenére - nem képes már sokáig elviselni az eljárás iszonyatos kínjait. Tehát miután rabszolgaságba taszította egész Antaloort, Gandohar most oswarothi erődjében szövögeti ördögi tervét... ami majd hozzásegíti őt, hogy irányíthassa a világ egyik legkáprázatosabb karakterét. Ám a jó követői felveszik a harcot és megpróbálják az erők egyensúlyát maguk felé billenteni. Az Antaloorért folyó küzdelem újra kezdetét veszi...

 

Minden jog fenntartva © 2008 - 2015 2worlds.hu

Lap tetejére

Design by Next Level Design
Lizenztyp CC

Módosította: Ardea

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. . Részletek.

.

EU Cookie Directive Plugin Information